自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

$1981

水晶宮

回覆:1976年 香港來回吉隆坡機票

現在連税都唔駛

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

的士牌連的士, 而家剩係個的士牌都六百幾萬

水晶宮

引用:的士牌連的士, 而家剩係個的士牌都六百幾

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-06-21 發表
的士牌連的士, 而家剩係個的士牌都六百幾萬

我無留意

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JChan 發表於 14-6-21 15:16
我無留意
我8

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

七十年代月入兩千已算中産。
記憶所及,當年政府會計師都係月入三千左右。

以前搭飛機係上等人活動,
出門個個都身光頸靚,
去飲咁款。

LamLamMummy    發表於 14-6-22 00:21

象牙宮

EVA222 發表於 14-6-21 15:21
當年車連牌,應該唔止2萬,七十年代尾至八十年代頭,牌價要十幾萬,供車息口比供樓高,套新車通常是日本皇冠牌, …
當年我唔知幾多錢, 冇哩方面認識, 不過剩係知而家個價好勁, 之前識個人3百萬買個牌返嚟, 仲諗住冇乜賺頭, 點知升咗一倍。

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

公眾泳池入場 $0.4

e+ 係 $20,50 倍啊
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

禁止訪問

象牙宮

EVA222 發表於 14-6-21 15:29
我都係唔係好知,親友中有人揸的士,聽過下,講下澳門街,七十年代中,有親友阿媽投的士牌是7萬,到今日親友讚佢 ...

侯爵府

我當年兩歲,和媽媽返呀嫲度飲,我記得只逗留一晚

公爵府

yan_yan_mummy 發表於 14-6-21 15:22
聽過老豆講 , 八十年代佢去深圳香蜜湖西麗湖 , 已經係叫遠行

Thelittlepingu  我都去過, 真係坐好耐車  發表於 14-6-21 17:29

禁止訪問

公爵府

EVA222 發表於 14-6-21 16:05
我呢D窮人,去廣州蜜月咋,成日批判現代年輕人嬌生慣養,好無謂,事實是生活條件真的大改善.
...
我都係窮等人家 , 失禮講句 , 依家 D 學生哥買一個去街既袋 , 分分鐘貴過我全身衫褲鞋襪加埋

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:七十年代月入兩千已算中産。記憶所及,當年

原帖由 yan_yan_mummy 於 14-06-21 發表
何止搭飛機吖,去機場都已經好大陣仗
我睇番細個去機場接機/送機d相,我著哂裙仔花邊襪仔+皮鞋,d大人都著到好似去飲咁又裙又西裝

水晶宮

引用:Quote:MiuMiuLi 發表於 14-6-21 15:54 聽過

原帖由 EVA222 於 14-06-21 發表
我呢D窮人,去廣州蜜月咋,成日批判現代年輕人嬌生慣養,好無謂,事實是生活條件真的大改善.
...
感恩

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

引用:Quote:原帖由+yan_yan_mummy+於+14-06-21+

原帖由 nainaitze 於 14-06-21 發表
我睇番細個去機場接機/送機d相,我著哂裙仔花邊襪仔+皮 ...

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 yan_yan_mummy 於 14-06-21

原帖由 nainaitze 於 14-06-21 發表
我睇番細個去機場接機/送機d相,我著哂裙仔花邊襪仔+皮 ...
係喎, 以前送機都係一個幾隆重的活動

首頁

尾頁

跳至