懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有咩辦法容易飽又唔肥到自己?

子爵府

引用:有咩辦法容易飽又唔肥到自己? +

原帖由 jenny729 於 14-06-21 發表
少食多餐

大宅

回覆 jenny729 的帖子

其實好矛盾啊,因為食澱粉質先易飽,但最易肥!我自己頭3個月因為成日餓,肥咗好多落自己度所以唯少食多餐,肚餓就食水果,全麥包麥餅,少食蛋糕,一般面包果啲

大宅

回覆:成日餓

https://tw.celebrity.yahoo.com/news/作家薇薇性感好孕-教準媽媽健康享瘦-094504508.html

睇吓呢位台灣媽媽嘅分享幫唔幫到你~

大宅

引用:有咩辦法容易飽又唔肥到自己? +

原帖由 jenny729 於 14-06-21 發表
我就成日都好口乾,飲得多水就反胃!

大宅

回覆:kyogi 的帖子

你係咪本身瘦底?我都係呀,我本來97磅,去到14週已經重左11磅。於是實行少食多餐 ,重得慢左少少,而家17週110磅,重了13磅。
初時都擔心重得太多,不過計bmi,我加磅都在正常範圍,但都要小心飲食。

呢個比你參考
http://www.mamastation.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1905:weight-gain-during-pregnancy&catid=42:feature-content&Itemid=96

複式洋房

引用:你係咪本身瘦底?我都係呀,我本來97磅,去

原帖由 bbmiumiu89 於 14-06-21 發表
你係咪本身瘦底?我都係呀,我本來97磅,去到14週已經重左11磅。於是實行少食多餐 ,重得慢左少少,而家17 ...
我10wk已經重左差吾多10磅啦好誇張呀,雖然我瘦底本身95磅,但係我真係日食夜食,勁易肚餓

大宅

肚餓食生果,橙食1個好飽肚

大宅

回覆:jenny729 的帖子

食慢d,快飽,無噤肥,因為我23週重62.5公斤,健康院姑娘話我肥得過份都要我減肥,所以而家吾飲牛奶飲高鈣低b奶

大宅

回覆:tsztunglee 的帖子

試下一餐分2次食呀,我果時都係肥得太多,有人教我少食多餐都真係work.

因為我無論一餐食得幾飽都好,一個半鐘左右就餓。後來我試過好似早餐一份三文治鮮奶,分2次食,8點一半,10點又食一半。咁同樣份量就可以頂一個早上。另外中午同晚餐我就食少點飯。下午茶時間如果係屋企我就會食一條粟米,粟米高纖,去水腫,仲好頂得肚饑。另外有時饑都就飲脫脂奶溝點熱水,唔洗飲凍奶又可以頂得下肚餓。

別墅

回覆:成日餓

我前排成日餓,日日食咗好多嘢好多餐,半夜三更都要起身食嘢,但都冇生肉。。。呢兩日開始乜胃口都冇。。。唔知點好

首頁

尾頁

跳至