自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

係香港,如果狗狗“嚇”到其他人,不論咩原因,狗狗只有死路一條,罪名係抵死,因應狗狗好惡,會咬人!

大家睇睇附圖,我想表達,狗狗要攻擊人類,係因為佢生命受到威脅,狗狗要攻擊人類,只會一口咬死你,不會好似人類禁要虐待狗狗,仲藉此要更多金錢!

可怕唔單係大陸人,係人類自我邪惡的 劣根性!

狗狗可怕?定人類可怕?

我地地球,係人同動物共同享用,不是人類主宰一切!

可怕的是人類!

ian723  同意    發表於 14-6-22 08:59
Deerpig  從來都係人可怕  發表於 14-6-21 19:49
mrhappy123  agree, 動物既係自我保護本能,人呢?  發表於 14-6-21 19:44
wcpcelia    發表於 14-6-21 17:20
tingloveyin  讚同,真係好唔鐘意d人係唔係都話狗會咬人……我養左甘多年從來冇發生過!  發表於 14-6-21 16:26
忘了忘不了  點解佢哋可以咁冇人性。。。誰才是「畜牲」?!  發表於 14-6-21 16:16

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

大陸食狗肉係佢地文化,政府唔立法去正視,市民做咩都改變唔到,因為大陸人個腦不能與時併進

大宅

回覆:人可怕?狗可怕?

點可以咁比 你仲可怕

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:點可以咁比 你仲可怕

原帖由 SaSaHon 於 14-06-21 發表
點可以咁比 你仲可怕
請問我又幾可怕?!

大宅

小狗係無辜架

水晶宮

點可以咁比 你仲可怕
你認為要食狗肉當眾虐狗係合理?係唔可怕?

藉此 勒索愛狗人事如果唔買下狗仔就夾死佢係合理?

子爵府

好可憐

子爵府

年年狗肉節,都令人好痛心,你話係你地文化,但需要虐狗嚇狗折磨一輪先食嗎,需要生勾勾咁拔毛燒嗎,你要食佢,難道唔可以一刀過了結?人,捕殺海豚,獵殺大象,用石打死海狗,監生撕下兔子狐狸整幅皮毛,為既除左係口腹,仲係虛榮,迷信,金錢,虐殺的快感,真係好可怕

子爵府

引用:Quote:原帖由+SaSaHon+於+14-06-21+發表點

原帖由 八婆仔@ 於 14-06-21 發表
你認為要食狗肉當眾虐狗係合理?係唔可怕?

藉此 勒索愛狗人事如果唔買下狗仔就夾死佢係合理?
唔好嬲,可能佢買鮮雞會虐殺啲雞,買鮮魚會虐殺條魚,惻隱之心,人皆有之,如沒有,非人也,世界有萬種聲音,唔好上心

水晶宮

引用:年年狗肉節,都令人好痛心,你話係你地文化

原帖由 mimi26 於 14-06-21 發表
年年狗肉節,都令人好痛心,你話係你地文化,但需要虐狗嚇狗折磨一輪先食嗎,需要生勾勾咁拔毛燒嗎,你要食 ...
係!我每次讀到呢D新聞我都為到我作為人類可悲

ian723  是的, 如果是中國人做的, 感覺更可悲    發表於 14-6-22 09:01

男爵府

我之前係廣西玉林做野時見過 有日朝早出鋪頭時 行到半路見一個男人渣住電單車拖住一啲野 我睇清楚 原來佢用條繩拖住只狗 只狗成個身體貼落地下 拖出一條血路 我見佢對眼有眼淚 當時個感覺真係好震撼 我好想嘔 到依家過佐十年了 呢個影像仲係我記憶中點都刪吾去

人類真係太可怕了。爲佐金錢口腹之欲真係乜都做得出

廣西玉林就係每年都會舉辦“狗肉節”

懿仔媽媽    發表於 14-6-22 11:32
ian723  5 歲那年的親看著一隻狗狗被吊死再丟入木糠爐燒   是工廠的人做的.  發表於 14-6-22 09:04
doublehappygirl    發表於 14-6-21 18:19

水晶宮

回覆:saitta 的帖子

係我地眼中“畜牲”佢地都有性,有感覺㗎!

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

人類真係好恐怖!!!!!!

我完全唔敢睇內容,只係望一望張相就已經忍唔住喊
可恨我咩都做唔到,幫唔到佢地!!!

男爵府

點可以咁比 你仲可怕
你咪仲可怕 冷血的嗎

珍珠宮

最好篇文有埋英文版,等更多外國人睇到,等佢地知道大6係一達咩野鬼地方!

水晶宮

引用:人類真係好恐怖!!!!!!我完全唔敢睇內容,只

原帖由 warm_warm 於 14-06-21 發表
人類真係好恐怖!!!!!!

我完全唔敢睇內容,只係望一望張相就已經忍唔住喊
我都鼓起左好大勇氣先可以出呢個post,因應張相會留係我bk account

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我絕對反對吃狗,但點解韓國人食狗冇人反?佢地超市一個個狗頭賣

---生命無價,請支持領養---

水晶宮

引用:我絕對反對吃狗,但點解韓國人食狗冇人反?

原帖由 meko~ 於 14-06-21 發表
我絕對反對吃狗,但點解韓國人食狗冇人反?佢地超市一個個狗頭賣
係Fb已經有人抗議韓國人食狗肉!

但圖中朋友仲要虐待狗狗一輪才讓狗狗死去 ,係可怕中可怕!

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

所以基於人道立場,我和我老公已開始轉食素

大宅

畀面勳章

我一向覺得人類才是最可怕,最殘忍的

首頁

尾頁

跳至