自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2020勳章

呢幾年我報左N次網球班, 次次都抽唔中. 終於最近抽中左, 發覺一個班有7成人係用個場來打波, 仲打得好鬼勁, 完全無跟阿sir 學打波, 阿 sir 又俾佢地佔一個或一個半場打波.

咁係唔係浪費左個 quota? 真係失去一個班的意義....

珊瑚宮

2020勳章 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

其實一直都係咁,唔只網球班
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

王國長老

2020勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:康文署的運動班係唔係變晒質

N年前報健康舞初班已經係…
全班識跳,得我一個新人
教練全堂無理我
結果上咗2堂無再去

LamHMa  Me too   發表於 14-6-23 13:54
秋思  我上左一堂,無人埋我,....走人!  發表於 14-6-21 17:58

雲母殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小倩 發表於 14-6-21 16:18
全班識跳,得我一個新人
教練全堂無理我
我都遇過呢個情況...個個都識,得我一個唔識

侯爵府

2020勳章

回覆 小倩 的帖子

我個 case 都係差唔多, 阿 sir 都無心機教我呢D 初學者.
其實想打波不如自己去 book 場打, 呢個網球場完全唔難book.

為左慳少少 book 場錢, 令真正有心想學的人無左個機會, 其實都幾自私!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:呢幾年我報左N次網球班, 次次都抽唔中. 終

原帖由 Yibu 於 14-06-21 發表
呢幾年我報左N次網球班, 次次都抽唔中. 終於最近抽中左, 發覺一個班有7成人係用個場來打波, 仲打得好鬼勁, ...
甘不如自己Book地方打好過

我為貓狂

侯爵府

2020勳章

真係想寫信俾審計署反映一下!

PandaWhite    發表於 14-6-21 18:15

子爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:康文署的運動班係唔係變晒質?

咁都得

王國長老

2020勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 Yibu 於 14-06-21 發表呢幾年

原帖由 rickybb123456 於 14-06-21 發表
甘不如自己Book地方打好過
80蚊上10堂噃…
Book場場租都玩唔到5場嘛

侯爵府

其實小朋友遊水都係

PandaWhite    發表於 14-6-21 18:15

禁止訪問

侯爵府

2020勳章

回覆 KT0603 的帖子

嘩, 你呢個情況仲嚴重過我個 case. 如果有人有特權, 係唔係要去 ICAC 舉報?
我由細到大都未試過投訴, 不過這一次真係好認真的考慮寫信俾審計署...

媽咪面  唔好傻,電腦無得做馬架,全香港有十幾廿人一齊爭,租唔到真係唔出奇,慢0.1秒就係無,涉及貪污先可舉報  發表於 14-6-21 21:27

侯爵府

2020勳章

我覺得老師都有責任.

如果所有老師都因材而教, 令那些想齋打的人無癮, 咁就唔會有咁多人濫用!

chocolatebear  十分同意!  發表於 14-6-23 13:13

水晶宮

2020勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實有無得向有關方面反映一下?

伯爵府

陪月勳章

之前上健身班都係 但個教練好 都知道有一班熟口熟面既人係只來做健身 不是上堂 會由得佢地
只教新面孔果班人

pandaforever  same here  發表於 14-6-21 20:36

大宅

乒乓球班也是。

大宅

小倩 發表於 14-6-21 16:18
全班識跳,得我一個新人
教練全堂無理我
我上瑜珈班都係咁個個都好勁動作跟到足

王國長老

引用:之前上健身班都係 但個教練好 都知道有一班

原帖由 maggie625 於 14-06-21 發表
之前上健身班都係 但個教練好 都知道有一班熟口熟面既人係只來做健身 不是上堂 會由得佢地
只教新面孔果班 ...
我上過器械操班~
教練真係用心睇“新仔”
可能使用不當引致意外的話
佢哋要“孭飛”
所以跟得貼

水晶宮

好媽媽勳章

引用:呢幾年我報左N次網球班, 次次都抽唔中. 終

原帖由 Yibu 於 14-06-21 發表
呢幾年我報左N次網球班, 次次都抽唔中. 終於最近抽中左, 發覺一個班有7成人係用個場來打波, 仲打得好鬼勁, ...
網球就算比你抽到都唔好浪費時間啦。

王國長老

引用:乒乓球班也是。

原帖由 win-tai 於 14-06-21 發表
乒乓球班也是。
下星期阿仔上羽毛球班
巧驚驚

首頁

尾頁

跳至