自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:armarm行緊入mtr車廂,突然比人撞到背隻,

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:持老賣老嘅阿婆仲衰过d b6,食屎啦

算啦 勞氣只會令到自己更谷氣

禁止訪問

男爵府

引用:armarm行緊入mtr車廂,突然比人撞到背隻,

原帖由 chanhazel 於 14-06-21 發表
armarm行緊入mtr車廂,突然比人撞到背隻,之後望到一个打扮光鮮著住見吾知咩會衫嘅阿婆,我即時啤住佢,點 ...
我大肚,有次直頭俾個阿婆用手推落我個肚到推開我,我已經好斯文話: 阿婆如果想過可以出聲我讓你行先,但我大肚你唔好咁大力夾硬推我個肚,跟住俾路人鬧我同阿婆計較,唉!平時我都好忍讓老人家,可能第一次做人媽媽個心都好緊張,俾人鬧完覺得好委屈忍唔住喊左出黎..

之後同bb 講婆婆老就讓下佢,安慰自己.. 總之就黑仔,而家見d 老人家行埋黎我都彈開九尺遠..

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

mrhappy123 發表於 14-6-21 18:26
我大肚,有次直頭俾個阿婆用手推落我個肚到推開我,我已經好斯文話: 阿婆如果想過可以出聲我讓你行先,但我 ...
你問個路人如果阿婆推完你個肚有事阿婆負責定你負責?唔係推佢個肚緊係話你同阿婆計較架啦!針唔吉到肉唔知痛架!

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

恃老賣老

天生女人購物狂

民房

有D阿婆係好麻煩

侯爵府

畀面勳章

回覆:enjoyeveryday 的帖子

你激氣佢又唔知又影響唔到佢,
費事勞氣辛苦自己,快d諗開心事笑返啦

子爵府

呀婆打尖我都隻眼開..隻眼閉
算啦比面老人家..反而公公好少打尖

男爵府

引用:Quote:mrhappy123 發表於 14-6-21 18:26 我

原帖由 ling2chu 於 14-06-21 發表
你問個路人如果阿婆推完你個肚有事阿婆負責定你負責?唔係推佢個肚緊係話你同阿婆計較架啦!針唔吉到肉唔知痛 ...
d 阿婆阿公真係好鬼心急架,有lift 時真係推開你地驚自己入唔到去,唔打算講啦佢地都七老八十,唔同佢地計較會開心d..

不過真係好怕d 人郁手郁腳,我冇後眼睇唔到,你開聲我實讓開.. 而家d 人好粗魯.. 大肚婆唯有自己打醒十二分精神避一避.. 有咩閃失嘈佢都冇用..

伯爵府

小心帶雨遮的婆婆,是武器來的,我中過招

mrhappy123  唔好話阿婆, d 拎長遮既都好恐怖, 要留心!  發表於 14-6-21 22:59

複式洋房

上次我入mtr, 個呀公開大隻腳, 你xx 仲要啤住我

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

好惡

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 chanhazel 於 14-06-21 發表a

原帖由 mrhappy123 於 14-06-21 發表
我大肚,有次直頭俾個阿婆用手推落我個肚到推開我,我已經好斯文話: 阿婆如果想過可以出聲我讓你行先,但我 ...
想像到你當時幾無奈

別墅

引用:我都遇過呢D阿婆,\"覺得\"你阻住佢就又推又撞

原帖由 ling2chu 於 14-06-21 發表
我都遇過呢D阿婆,
"覺得"你阻住佢就又推又撞..
呢D時候佢仲硬淨過我架wor!
講起覺得你阻住
今日我先坐係一個衣著光鮮有d身位既呀姐隔離,
我已經縮住自己無郁,佢自己件衫已經掂住我隻手,但當佢郁佢「hi」到我,佢斜視我仲jer我,仲要用手掃下「hi」到我果邊既手。
咩人黎架點解佢唔坐的士

男爵府

算啦,老人家當敬老。唔好咁嬲……

大宅

叫阿婆食c係唔岩,但我同意好多阿婆都好衰!!真係好衰!!打尖,推人,咒人!係咪心理變態㗎全部

珍珠宮

甘小事就嬲

頭先比個男人,隻手撞到膞頭,鬼甘痛添
我當冇野

大宅

做得香港人當然要接受mtr嘅挤逼,有多少身體碰撞在所難免,个阿婆傒在最last moment沖入車廂所以咁樣,見佢冇动於中先啤佢,我每天都遇到吾少老人家,有d老到吾識野嘅,冇錢嘅,行動不便,打從心裡知道一定要幫佢地,就係最討厭个d持老賣老long黎个d。我本來啤佢一下發洩就算,点知佢反而話番我轉頭,我先回佢

大宅

引用:甘小事就嬲頭先比個男人,隻手撞到膞頭,鬼

原帖由 sanjoe 於 14-06-21 發表
甘小事就嬲

頭先比個男人,隻手撞到膞頭,鬼甘痛添
我都試過,有d一箭咁走左去,都嬲嬲地驾,有d都有即時say sorry,我就冇野嘅……

首頁

尾頁

跳至