自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2020勳章

美國紐約5名少年分別坐冤獄6至13年,據報市政府同意賠償4千萬美元。
案發在1989年,5名當時分別14至16歲青少年,被控在中央公園強姦並毆打一名28歲女子,女子獲救後失去記憶。
直到2002年,真正犯案者向警方自首,法庭同年撤銷5名青少年的判決,美國傳媒報道,5人合共在獄中度過41年。他們分別控告市政府和警察局等部門,要求2.5億美元的民事賠償。

https://hk.news.yahoo.com/%E7%B4 ... 5%83-012100285.html

BKsquare  係合共41年,唔係每人坐41年  發表於 14-6-21 21:42

珊瑚宮

2020勳章 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

2020勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆:紐約5少年共坐冤獄41年 獲賠4千萬美元

伯爵府

發達

珍珠宮

咁就一世

還好個真罪犯都識自首!

萬物皆空,因果不空

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章

回覆:好老婆 的帖子

雖然好多錢,但人生中最青春既日子在監獄過……

BBJOJO  冇錯  發表於 14-6-21 20:05
Childhood is journey, not a race.

水晶宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

個真兇唔自守佢地咪一世係代罪羔羊

雲母殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

hashtag影視迷勳章

好彩揾到個真犯,唔係真係好慘!

珍珠宮

是是但但 發表於 14-6-21 17:56
雖然好多錢,但人生中最青春既日子在監獄過……
就係, 最少嗰個坐6年, 最長13年, 出獄後生活影響等等, 呢D影響係一世

翡翠宮

2020勳章

引用:個真兇唔自守佢地咪一世係代罪羔羊

原帖由 414928 於 14-06-21 發表
個真兇唔自守佢地咪一世係代罪羔羊

子爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

好彩有人自首姐

侯爵府

畀面勳章

回覆:WChan 的帖子

Omg..41年啊...真係太慘太慘啦

MMQ  係5人分別6至13年,五人合共 41年  發表於 14-6-21 18:42

侯爵府

其實賠幾多錢都無用(有就當然好啦),最應該玩玩玩果10幾年無左,仲未計係監獄入面既日子,屋企人所受既精神壓力

男爵府

回覆:Yubi.T 的帖子

最重要,最影響人生果幾年冇晒 賠咩都冇用

翡翠宮

2020勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:最重要,最影響人生果幾年冇晒 賠咩都冇用

原帖由 happyyee 於 14-06-21 發表
最重要,最影響人生果幾年冇晒 賠咩都冇用
Yes 好陰功

總有離別的時候

子爵府

2020勳章

無人自首..咪咁就一世

禁止訪問

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

子爵府

引用:發達

原帖由 好老婆 於 14-06-21 發表
發達
但我諗無人會想發呢種達

newbiee  係囉,多多錢都補唔返  發表於 14-6-21 20:23
BBJOJO  X2  發表於 14-6-21 20:06

首頁

尾頁

跳至