自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無Sister 知唔知道尖沙咀婦產科鄧悅翹醫生好唔好

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:有無Sister 知唔知道尖沙咀婦產科鄧悅翹醫生好唔好

我搵佢接生,我覺得佢幾細心,而且我同老公prefer睇女醫生,感覺冇咁尷尬。

5個月嘅時候試過宮縮要休息,佢一直都有keep住留意我。到臨生入手術室我緊張到喊,佢有安慰我。

到之後拆線佢又有問我餵人奶餵成點,同埋話如果要餵奶佢果度有房。到今個禮拜一,返去做產後檢查,佢又有抱我個女又同我有講有笑。

我知有d jm話佢cool同埋黑面,我又冇試過喎,可能係人夾人啦,我覺得鄧醫生記性幾好,之前見佢講過嘅野都記得。 如果生第二胎我都會搵佢接生。

天生女人購物狂

男爵府

我見d睇開她既姐妹褒貶不一哦,你去睇一次試下咯,醫生都係要夾既
做人,5好難为自己

子爵府

回覆:有無Sister 知唔知道尖沙咀婦產科鄧悅翹醫生好唔好

我搵過佢產檢,講野好細聲,咁近佢我都聽唔到佢講咩野。。。照超星波好冇耐性,話照唔到樣就冇再照,話我b唔合作,只係照左7,8分鐘就話照完,唔知係咪趕收工全程都黑哂面,問佢野居然冇答,唉,下次唔會再睇佢,有啲jm話佢好好,好細心,可惜我冇遇到咁既佢。。。

別墅

flyhigh_sabrina 發表於 14-6-21 18:57
我搵佢接生,我覺得佢幾細心,而且我同老公prefer睇女醫生,感覺冇咁尷尬。

5個月嘅時候試過宮縮要休息, ...
你係邊度醫院生呀。順產 or 開刀。收費幾多。你記唔記得幾多周照心跳。係用陰超 or 肚超。因我下星期book 左鄧醫生做第一次照,所以十分緊張。

別墅

小小葉 發表於 14-6-21 19:05
我搵過佢產檢,講野好細聲,咁近佢我都聽唔到佢講咩野。。。照超星波好冇耐性,話照唔到樣就冇再照,話我b ...
你個時幾多周去照。但佢個度成日都好full.

公爵府

我搵佢做結構(今年4月), 佢好斯文好nice, 我問嘅問題佢都好有耐性答我, 我覺得唔錯喎

子爵府

引用:Quote:小小葉 發表於 14-6-21 19:05 我搵過

原帖由 hysteric_716 於 14-06-21 發表
你個時幾多周去照。但佢個度成日都好full.
20周,26周去過2次就冇再去

男爵府

我都是揾佢做產檢 都ok 呀 不過是2012年的事了 hehe 唔知而家既佢同當時既佢有冇變 應該是由2012 年開始多人看

珊瑚宮

2020勳章 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

高登過嚟ga

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

2020勳章

我搵過佢照結構,ok有耐性,係講野好細聲,順便一提,都好多b6睇佢

翡翠宮

引用:Quote:flyhigh_sabrina+發表於+14-6-21+18:

原帖由 hysteric_716 於 14-06-21 發表
你係邊度醫院生呀。順產 or 開刀。收費幾多。你記唔記得幾多周照心跳。係用陰超 or 肚超。因我下星期book ...
我喺法國開刀,醫生費2萬,連住院埋單5萬掛,exactly 數目唔清楚因為公司有medical cover.

我8周幾去照,超聲波照到心跳就唔洗照陰照

天生女人購物狂

別墅

flyhigh_sabrina 發表於 14-6-21 22:38
我喺法國開刀,醫生費2萬,連住院埋單5萬掛,exactly 數目唔清楚因為公司有medical cover.

我8周幾去照, ...
其實我 8W2D 係另外一間中環陸國輝醫生照唔到肚超(而不敢照陰超),所以下星期book 左鄧醫生照多次。所以現在十分擔心。Sister 你有無朋友8W 肚超係照不到。

翡翠宮

引用:Quote:flyhigh_sabrina+發表於+14-6-21+22:

其實我 8W2D 係另外一間中環陸國輝醫生照唔到肚超(而不敢照陰超),所以下星期book 左鄧醫生照多次。所以現 ...
我冇呀,不過通常過咗9wk都有心跳架啦

天生女人購物狂

別墅

flyhigh_sabrina 發表於 14-6-21 22:58
我冇呀,不過通常過咗9wk都有心跳架啦
其實會唔會8周都係太細,所以照肚超照唔到,我聽d sister 講話試過10,11,12周先照到,所以我都擔心。聽多d sister 既意見。

大宅

BK Milk勳章

引用:我搵佢接生,我覺得佢幾細心,而且我同老公

原帖由 flyhigh_sabrina 於 14-06-21 發表

5個月嘅時候試過宮縮要休息, ...
係呀,我而家第二胎都揾鄧醫生產檢,就算我唔係揾佢生,(我喺政府生)都覺得佢好nice,唔會話你唔揾佢生而黑面; 佢係講嘢幾斯文,但又唔會話聽唔到嘅,不過多b6睇係真嘅

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:hysteric_716 的帖子

好,我都係睇佢,好細心,好有heart,解釋好詳盡。

大宅

我上年照結構搵佢,都係上bk媽媽介紹個個都話好,佢幾好呀!係講野細聲姐,不過我覺得佢部機唔係好清楚

男爵府

我搵佢照3d!好有耐性,又唔hea! 俾個like佢

別墅

joey1126 發表於 14-6-22 01:24
我上年照結構搵佢,都係上bk媽媽介紹個個都話好,佢幾好呀!係講野細聲姐,不過我覺得佢部機唔係好清楚

...
下。。。。聽你咁講部機唔係好清楚,我好擔心呀。因我8w 時照肚照唔到。下星期bk 左鄧醫生照多次,但如果部機聽得唔清楚既話,點好呢。

首頁

尾頁

跳至