美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

仲要成分好安全,因為喺design俾孕婦用的。
我陀b期間因為Hormone影響,爆咗好多瘡,有d喺紅紅硬硬好深層的,有排都出唔來,後來買咗同事介紹的mambino organics暗瘡急救精華,普通瘡搽兩三日,特別嚴重的搽四五日一定KO到。

生完之後因為湊b唔夠訓加埋其他原因,下巴鼻翼一路生d細細的酒米,唧又唧唔到,用暗瘡急救精華喺有效但似乎好waste,因為次次要涂一大片。然後sales又介紹我試下同牌子的磨砂面膜。呢支面膜喺火山岩+其他成分(sorry唔記得乜成分了)的粉末狀,可以加水溝成面膜涂喺面上做深層清潔面膜用,也可以取少量加水直接磨砂用。個人覺得深層清潔效果一般,但做磨砂就好神奇。磨咗一個星期左右,d頑固酒米就無哂lor,好用過我以前買的每一種磨砂/peeling,eg. exuviance, 雪花秀, the body shop, skin ceuticals, philosophy...

呢兩支價錢都唔算貴,記得好似加埋400蚊以內,不妨一試

大宅

回覆:好介紹!去酒米閉合性粉刺-暗瘡超掂孖寶

請可在那裡買到,thx

大宅

引用:仲要成分好安全,因為喺design俾孕婦用的。

原帖由 backupbabyblue 於 14-06-21 發表
我陀b期間因為Hormone影響,爆咗好多瘡,有d喺紅紅硬硬好深層的 ...
同埋磨沙你一星期磨幾次?? 應該只可以2次 ja wor..2 次已見效???thx

大宅

原帖由 backupbabyblue 於 14-06-21 發表
我陀b期間因為Hormone影響,爆咗好多瘡,有d喺紅紅硬硬好深層的 ...
好想試下, 始終大肚咩都唔敢用, 可告知係邊度買嗎?thx!

子爵府

回覆:好介紹!去酒米閉合性粉刺-暗瘡超掂孖寶

Any pic of the product?

大宅

回覆 Natalie86 的帖子

佢寫如果做面膜喺一星期一到兩次的,但是做磨砂如果有需要可以日日做。應該唔喺好harsh果種磨砂。我粒粒勁的時候一星期磨4-5次的

大宅

回覆 譚美 的帖子

好似之前有jm share在屈記某些店可以買到。我在它的代理處買的,地址在中環。

大宅

Mambino Organics 銷售點
October 29, 2010 at 2:37pm
香港區
Health n Living樂活族有機專門店
地址:中環威靈頓街56-58號 威寧大廈2樓全層 (中環MTR Exit D2)
電話:2522 3270

Wellness Centre @ ThreeSixty
地址:中環置地廣場3樓 (MTR Exit G)
電話:2111 4590

九龍區
Wellness Centre @ ThreeSixty
地址:尖沙咀圓方廣場1樓1090舖 (九龍站/柯士甸站Exit B)
電話:2196 8060

BBCare康妍護理中心
地址:太子彌敦道761號太子藍馬之城15樓 (MTR Exit C1)
電話:3516 1190

新界
一田百貨
地址:沙田新城市廣場三期二樓嬰兒部
電話:2694 3075

大宅

回覆 bubblegummy 的帖子

子爵府

2020勳章

枝暗蒼水『拿』唔『拿』,敏感皮膚啱用嗎?

大宅

回覆 greenblee 的帖子

如果整損左搽上去會“拿”,否則無乜不適感覺。一定comfortable過果酸好多。孕婦皮膚好易敏感架,咁都用得,應該一般人都用得了。

子爵府

2020勳章

引用:回覆 greenblee 的帖子如果整損左搽上去會

原帖由 backupbabyblue 於 14-06-22 發表
回覆 greenblee 的帖子

如果整損左搽上去會“拿”,否則無乜不適感覺。一定comfortable過果酸好多。孕婦皮 ...
thx ~

首頁

尾頁

跳至