自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

珊瑚宮

2020勳章 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆:統計一下大家幾時開始同教b屙臭臭落兜兜?

識坐都8個月啦

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

男爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我只係見佢想開大就放佢落痰盂, 佢自未識表達架, 十個月開始

水晶宮

2020勳章

8個月已坐厠板

伯爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我仔2歲7個月先識痾落廁板
之前著片企係度換,同坐係兜度痾
每次見到自己篤便同聞到d味必嘔
買左廁板後,教左佢1次就識啦,真係買遲左

子爵府

引用:我仔2歲7個月先識痾落廁板之前著片企係度換

原帖由 wing324 於 14-06-21 發表
我仔2歲7個月先識痾落廁板
之前著片企係度換,同坐係兜度痾
每次見到自己篤便同聞到d味必嘔
我仲灰,阿仔兩歲九個月,小便要定時叫佢去,如果唔係死都唔肯講急尿,大便就一定要企係電視櫃著住片痾,試過n咁多次坐痰盂,廁板都一樣………唔痾。
返學老師定時小便,所以無試過瀨尿。依家最煩問題係大便。

大宅

3個月兜住試

男爵府

滿月已經用potty逗住了,唔會紅patpat

大宅

BK Milk勳章

無教,佢兩歲半左右自己識叫去大小便。

男爵府

滿月已經用potty逗住了,唔會紅patpat

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

2歲介片,冇特別早兜佢去all

大宅

BK Milk勳章

18months

侯爵府

仔仔7個月開始坐POTTY大大(定時定侯逗佢去), 2歲先戒小便片

珍珠宮

3歲開始

侯爵府

1 歲 早上 放佢去POTTY到屙大便

1 歲半就叫佢想去小便要講 SHU SHU, 偶有失手,等佢知濕左唔舒服

下次就學懂講SHU SHU, 就可以唔用片了

首頁

尾頁

跳至