自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2020勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

10幾年前我去一間Ngo做part time ,該段時間都係咩鬼籌款月,我就被安排坐係到聽電話!

個時個呀老闆講 個鏡頭一pan到來時,你地個個要攞起電話聽,扮好多人打來捐款,禁就可以吸引更多人來捐款!

其實,唔係好多人打來,但鏡頭一pan到我地時,就要口up up扮聽電話,其實好好笑!

子爵府

回覆:明愛暖萬心令我想起

haha

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我有朋友做東華都系聽電話都系甘講

男爵府

子爵府

多謝你講個事實比我知

伯爵府

我又想起以前有個籌款叫飢謹30,有好多明星要在30小時內唔食野,點知背後個個走晒去7仔叮野食

newbiee    發表於 14-6-21 23:15
BBJOJO    發表於 14-6-21 22:41

寶石宮

2020勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

男爵府

點先可以幫手接線啊?成日一睇到籌款節目就好想試下,幫下手

電台聽眾多謝張國榮救回自己https://www.youtube.com/watch?v=z50ltAiTtHs(已更新)
關於哥哥張國榮的一個感人故事,
反思何謂真,何謂愛。

珍珠宮

珍珠宮

2020勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

水晶宮

2020勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:點先可以幫手接線啊?成日一睇到籌款節目就

原帖由 katherine_2010 於 14-06-21 發表
點先可以幫手接線啊?成日一睇到籌款節目就好想試下,幫下手
個時我係個間NGO職員來㗎

彩鑽殿

2020勳章 精叻鼠年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

寶石宮

大宅

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:pigpigyy 的帖子

我都奇怪點解咁多人打去捐錢嘅, 可能鏡頭前load緊d捐款都係假架

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:八婆仔@ 的帖子

我試過幫公益金 其實都無人留個戶口 只係問叫咩名 想吾想個名出電話 捐幾錢 同留電話……究竟後來有無捐個一刻係無人知 但係鏡頭一出就扮講電話就真既…哈哈 最開心係見到謝安琪同薛凱琪………

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:jacky1666_hk 的帖子

個名出電視 先岩

首頁

尾頁

跳至
熱門主題