6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

夜晚7點飲完奶,玩一陣9點幾訓著左,應該11點飲奶,但無起身,叫醒佢定由佢訓到第二朝?試過由佢訓,第二朝都係8-9點起身,同平時一樣,唔餓架咩,超過12個鐘
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

別墅

回覆:訓著左夠鐘飲奶,叫醒定由佢訓?

如果係我就唔會叫醒佢

大宅

認識瑞士牛牛第二回

人無訓緊教既時候係吾需要食野的,大人同小朋友一樣,餓了就會醒
當然,間吾中一餐半餐就無所謂 ,常常係甘就吾好

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

訓重要D

男爵府

冇問題,由佢訓
我囡4個月開始訓10個鐘,宜家7個月,訓over12個鐘。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我覺得可以俾佢訓,或者係改變下作息時間

水晶宮

如果唔醒就由佢訓~~
有時叫醒佢都唔一定肯食~~

男爵府

回覆:wingshan1130 的帖子

半夢半醒仲飲得快

男爵府

幾多個月.?
睇你鐘意啦.
有D媽咪會直接抱起無論有冇醒都照喂.食多D谷肥D.
有D媽咪會由距訓,訓覺係比清醒時候發育得快.
我就覺得自己訓得熟睡中俾人叫醒係因為我唔肚餓但係又要我食野,我都幾炆.想發脾氣.

.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

複式洋房

BB8個月,我BB肚餓好少喊架=.=成日都係我睇住個鐘,夠鐘就餵,就算朝早訓醒都唔喊,自己係床仔度玩,等我起身見到佢醒我先餵佢,如果由佢訓,每日食得4餐會唔會唔夠營養?兩粥兩奶

子爵府

wingshan1130 發表於 14-6-21 22:56
夜晚7點飲完奶,玩一陣9點幾訓著左,應該11點飲奶,但無起身,叫醒佢定由佢訓到第二朝?試過由佢訓,第二朝 ...
我個就6個幾月, 星期六日第一餐奶晏咗搞到第3餐都晏埋, 通常我都叫醒佢飲, 因為佢會醒一醒啜住個樽就瞓住飲, 對佢嚟講可能佢都唔知自己醒過~~~

子爵府

BB防敏心得分享勳章

喂食時間唔好脫離太耐啦,唔係下餐又影響到

大宅

回覆:wingshan1130 的帖子

由佢訓醒先飲奶

別墅

我都諗緊點
我囡囡8個月多d仲係用得5至6安奶
好多要要9點幾飲少少奶先訓覺但飲得3至4安
我試過唔再餵佢佢又4點幾醒
如果餵佢大約12點到有時就可以6點有時無啦啦都係4點幾
黎個問題都好苦惱

別墅

其實可以訓住飲架,我仔都係訓左,但隊支奶畀佢佢會啜,唔使叫醒佢

首頁

尾頁

跳至