產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Bb出世時係順產,生既途中,因臍帶繞頸,比姑娘叫hold住唔好屙,之後12小時接bb,就發現右邊頭頂腫起左8cm,醫生話係水腫或血腫,要等bb自己吸收返,但而家兩星期,都未見有退,真係好擔心,下星期一先有醫生睇

大宅

回覆:pacob 的帖子

同我仔出世時一模一樣!我有同佢輕輕打圈搓下個位,但都差不多要一個月先退!

大宅

回覆 MaMaMiMi^^ 的帖子

請問你同我情況係咪一樣?其實我好擔心,因突起既地方唔細

大宅

回覆:bb出世係產道夾到頭仔

我女個時都係咁,都係好大舊,我聽醫生講無搞佢,結果入邊既瘀血未散,頭骨已經開始生,最後頭骨生埋左,細個個時無咩頭髮,睇到有個位好似突起左,而家大個左有頭髮,就睇唔到

大宅

回覆 babychan_0705 的帖子

即係到而家仲見到突起嗎?

大宅

係一樣!政府生開到八度冇人理,之後勁急大叫,先有姑娘黎Check ,叫我忍住唔好生要等推落產房先好生,點知臍帶仲繞左兩圈要再忍多陣先比push出黎之後一見BB頭頂右上方有個地方腫起左有大人手指兩節咁大之Bob仔!

大宅

引用:回覆 babychan_0705 的帖子即係到而家仲見

原帖由 pacob 於 14-06-22 發表
回覆 babychan_0705 的帖子

即係到而家仲見到突起嗎?
如果無晒頭髮睇到嫁,摸落去係頭骨黎

大宅

其實需唔需要自己搵個兒科醫生睇,因健康院話bb重得唔錯,要等一頭半個月自己吸收返腫既地方

男爵府

我女出世個時醫生都係話會自己吸收返,咁我女而家咁大個都無咩野,只係當初頭骨生得快過d瘀血散

首頁

尾頁

跳至