跳至

首頁

尾頁

別墅

其實梁周順琴小學好唔好?谷唔谷架?可否分享下, thanks!

大宅

回覆:canmyyeung 的帖子

我自己覺得幾好 仔仔讀得開心。功課一年班一般都係8至10樣左右 都唔難 專心做一小時都唔洗做完。但某一些老師比教無愛心 ,

男爵府

回覆:梁周順琴小學一問

入到全港50強你話谷唔谷? 上星期親自參加了梁周個多智能課程,部份老師真係面無表情,教我小朋友個位都几惡下。相反我去仁德,個個老師一睇都似木師咁款,好笑容又warm, 無可否認對仁德加左印象分。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:入到全港50強你話谷唔谷

原帖由 lady++ 於 14-06-22 發表
入到全港50強你話谷唔谷? 上星期親自參加了梁周個多智能課程,部份老師真係面無表情,教我小朋友個位都几 ...
請問仁德嚟緊仲有無得參觀?

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

珍珠宮

2024年龍年勳章

老師我覺得木口木面,呢間學校注重學術多啲

別墅

引用:我自己覺得幾好 仔仔讀得開心。功課一年班

原帖由 cathyleung1 於 14-06-22 發表
我自己覺得幾好 仔仔讀得開心。功課一年班一般都係8至10樣左右 都唔難 專心做一小時都唔洗做完。但某一些老 ...
agree. 我仔現在二年級,比舊年少功課,5-6樣,有時喺學校做埋。英文較多工作紙,現在已經看圖作到約50字的文章。

男爵府

引用:Quote:原帖由+lady+++於+14-06-22+發表入到

原帖由 09729loklok 於 14-06-22 發表
請問仁德嚟緊仲有無得參觀?
你打去學校問下,大部份學校9月有open day, 我估可能仲有。

珍珠宮

回覆:梁周順琴小學一問

我覺得梁周係一間好傳統,好講學術性的學校,學生要自律,家長都要跟下功課既學校。

首頁

尾頁

跳至