想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

due day 應該18-19日既,但6月16日偷步孕cb電子顯示1-2weeks,而今晚6月21日再驗仍然1-2weeks, 即係hcg無增加過,係咪又要似上次(上次都有2-3weeks呀)咁食炸胡化學懷孕。點解? 點解要咁對我?
兩公婆真係咁弱咩? 結合左都發展唔到?

大宅

引用:due+day+應該18-19日既,但6月16日偷步孕cb

原帖由 M.A.C 於 14-06-21 發表
due day 應該18-19日既,但6月16日偷步孕cb電子顯示1-2weeks,而今晚6月21日再驗仍然1-2weeks, 即係hcg無增 ...
有冇book醫生驗?

大宅

我的育兒心得勳章 BK Milk勳章

引用:due day 應該18-19日既,但6月16日偷步孕cb

原帖由 M.A.C 於 14-06-21 發表
due day 應該18-19日既,但6月16日偷步孕cb電子顯示1-2weeks,而今晚6月21日再驗仍然1-2weeks, 即係hcg無增 ...
check下其他棒棒, 其實都係相差一個星期,唔好咁快灰心住。

伯爵府

就係曾經用普通棒驗左3次,發現無好加深,所以至灰爆。
本月16日無色,18日20%色,20日40%色。
我本應18-19日due day。
週期約34日左右,最後m頭日係5月15日。

男爵府

引用:就係曾經用普通棒驗左3次,發現無好加深,

原帖由 M.A.C 於 14-06-22 發表

就係曾經用普通棒驗左3次,發現無好加深,所以至灰爆。
吾好甘擔心,我綠d都要due date 後一星期才跟對照線一樣色。我自己中醫用綠d...因為可以望住加深,個心定d....cb只用來偷驗。cb可能系一個range.....可能甘巧合你未過個range 者,吾好擔心住啦,食多d奇異果增加黃體啦....祝bb痴實

伯爵府

回覆 teresa_timothy 的帖子

約左6月27日去見醫生,到時應該係6w1d左右。

伯爵府

回覆 州脆絲 的帖子

我就係有用其他普通棒棒,至知道原來有線都可以出現化學懷孕呢家東西……好想哭。

伯爵府

jennylady 發表於 14-6-22 01:25
吾好甘擔心,我綠d都要due date 後一星期才跟對照線一樣色。我自己中醫用綠d...因為可以望住加深,個心定d. ...
希望希望希望真如你所講,一星期後6月26日會有好消息。我諗住食雞精補下咋!!!!!!
奇異果都得架咩?

大宅

回覆:係咪又要玩我?

捧捧當然會check到化學懷孕,
精卵結合到就會有HCG孕激素,
捧就會對HCG有反應,
如果最終著床唔成功,HCG就會減少,
奇異果有黃体素,可以支持高溫,
黃体唔夠子宮內膜會崩落,
會令胚胎唔夠時間著床,
所以有啲安胎藥係黃体,
希望你keep住深深深呀!

男爵府

回覆:M.A.C 的帖子

點解唔初步去診所blood test 驗孕,我仲有幾日先due day, 棒棒淺色,即走去普通門診,即時驗尿又淺色,dr 話太早了,4weeks都未夠,叫我驗血,幾小時就有result 寫bingo咗(最好上午去,下今就有result),

伯爵府

我會去睇醫,但呢幾日仲想俾少少心理預備自己,如果唔得,亦希望早早了事。免得浪費時間和金錢。

伯爵府

回覆 ddbb0099 的帖子

驗血係可以知道有無,但我唔係想知有定無(基本上係有),但係究竟成功與否?因為hcg如果一直不上升或逐步下降,就會化學,然後m到,就要等下次。
或者真係驗下我們是否真的有問題。“點解永遠停止發育。”

男爵府

引用:回覆 ddbb0099 的帖子驗血係可以知道有無,

驗血係可以知道有無,但我唔係想知有定無(基本上係有),但係究竟成功與否?因為hc ...
現在吾好擔心住,食奇異果,看中醫安胎或食滴雞精先....買綠d啦,可以觀察慢慢加深,個心定好多

男爵府

回覆:M.A.C 的帖子

咁既然已知,我們也知孕媽媽無野可以做,放鬆心情迎接健康的寶寶吧。

伯爵府

驗血係可以知道有無,但我唔係想知有定無(基本上係有),但係究竟成功與否?因為hc ...
我曾經睇過一個jm 講化學懷孕係因為卵子弱,你有無中醫調理身体??jm都係醫生同佢講既

伯爵府

有呀!而家仲買左滴雞精日日飲添

伯爵府

回覆 cloudyjess 的帖子

西醫都有咁既的理論,都係話精子/卵子不健康,就會出現自然淘汰現象

伯爵府

引用:回覆 cloudyjess 的帖子西醫都有咁既的理論

原帖由 M.A.C 於 14-06-23 發表

西醫都有咁既的理論,都係話精子/卵子不健康,就會出現自然淘汰現象 ...
我個bb都係無左心跳應該就係自然淘汰左,10w都係得6w但我有子宮肌瘤唔飲得滴雞精,都唔知食咩可以令卵子靚d
我c6已經肯食蠔皇同茄紅,我就諗住一直睇中醫lo

伯爵府

我都希望大家一齊可以早早成功。努力。我都打算去睇中醫。

cloudyjess  加油!!!!  發表於 14-6-24 09:28

男爵府

你可以隔日去驗血,有翻倍就係bb有生長,比你驗尿準得多

首頁

尾頁

跳至