2014年媽媽會

跳至
[10月] 宮縮問題

首頁

尾頁

大宅

我而家21wks 有無jm都有宮縮情況? 我去左醫生度檢查 佢話聽我描述似宮縮現象 醫生check左宮頸無開亦無變短 但我好擔心小b會早產 有無人試過? 醫生比左d藥我放鬆子宮 叫我可觀察下先 再縮得勁先開始食 我睇過資料話呢個情況要訓床休息 但醫生無比假我 咁 其實我係米應該訓床?我好亂呀

複式洋房

回覆:宮縮問題

其實宮縮系點既感覺

大宅

下腹突然有拉扯既感覺 再硬起1舊

複式洋房

2020勳章

回覆:impriscilla 的帖子

其實20週左右會出現宮縮,我上一胎都係咁,可以坐低休息下,吾好緊張,好快就冇事

回覆 impriscilla 的帖子

您好impriscilla ,知道媽媽好擔心宮縮既情況,但宮縮其實係好常見既,媽媽既然已經搵醫生檢查左,就可以放心D先,媽媽缺水或者心情緊張宮縮都會比較多架,所以準媽媽除左要確保自己有充夠水份,亦要保持輕鬆心情呀!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

引用:其實20週左右會出現宮縮,我上一胎都係咁,

原帖由 LanLanCindy 於 14-06-22 發表
其實20週左右會出現宮縮,我上一胎都係咁,可以坐低休息下,吾好緊張,好快就冇事

...
我聽日講唔應該咁早宮縮 通常會早產 所以好擔心好驚 你第1胎第幾周生?

民房

你好,我而家22週,照結構時都有宮縮的問題,搞到子宮變左擠迫戶迫親bb...我問醫生有無藥食左可以醫好,佢話無,淨係話休息多d同唔好成日摸個肚刺激到個子宮再收縮...我都好擔心,個肚成日扯住扯住同好實好硬既感覺。我已經瞓好多,呢個情況維持左2星期>.<

大宅

引用:回覆 impriscilla 的帖子您好impriscilla

原帖由 [email protected]牛欄牌媽咪專線 於 14-06-23 發表
回覆 impriscilla 的帖子

您好impriscilla ,知道媽媽好擔心宮縮既情況,但宮縮其實係好常見既,媽媽既然 ...
多謝哂你 聽你講完個心都定d

[email protected]牛欄牌媽咪專線  不用客氣 記得放鬆心情喇。  發表於 14-6-24 09:03

大宅

引用:你好,我而家22週,照結構時都有宮縮的問題

原帖由 ttsiub 於 14-06-23 發表
你好,我而家22週,照結構時都有宮縮的問題,搞到子宮變左擠迫戶迫親bb...我問醫生有無藥食左可以醫好,佢 ...
醫生有幫你check宮頸情況同長度嗎? 我呢輪減少胡思亂想 同保持心境平靜 就減少左啦 之前我係應該因為棵風水草係我照完結構返屋企發現成棵跌左落地爛哂 好驚好驚 2日後就開始第1次宮縮 所以我估好好控制情緒應該會有改善 你加油呀

民房

醫生有度宮頸呀,話長度無問題...越想唔緊張反而越緊張~ 同生過b既朋友講,佢地都好似無遇過宮縮問題咁...不過算啦,人人陀b情況唔同!希望大家都順順利利,舒舒服服^.<

大宅

引用:醫生有度宮頸呀,話長度無問題...越想唔緊

原帖由 ttsiub 於 14-06-23 發表
醫生有度宮頸呀,話長度無問題...越想唔緊張反而越緊張~ 同生過b既朋友講,佢地都好似無遇過宮縮問題咁... ...
係啦 我搵左好多人問都話無咁早 醫生又無點安慰我 仲要有人話宮縮會令bb早產 踢得多又會早產 我好怕 因為極度唔想係政府生 而且好難得先有小b更擔心 希望你都可以快快輕鬆番 加油

禁止訪問

大宅

我同事好早就有宫縮,硬好耐,情況維持到生,不過佢無早產,大家唔駛擔心!

大宅

引用:我24 WEEK 呢2日都有肚硬問題,有時仲會好似

原帖由 KIN0623 於 14-06-30 發表
我24 WEEK 呢2日都有肚硬問題,有時仲會好似有M 痛FEEL甘
希望冇事LA
宮縮時係會有谷m feel架

大宅

引用:我同事好早就有宫縮,硬好耐,情況維持到生

原帖由 miffybb2002hk 於 14-06-30 發表
我同事好早就有宫縮,硬好耐,情況維持到生,不過佢無早產,大家唔駛擔心!

...
真的嗎? 咁就放心d la

禁止發言

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由 miffybb2002hk 於 14-06-30

原帖由 impriscilla 於 14-07-01 發表
真的嗎? 咁就放心d la
個個情況唔同,不過最緊要休息多d! 有唔妥,就要睇醫生!

禁止訪問

大宅

引用:今日又硬左3,4次喇

原帖由 KIN0623 於 14-07-03 發表
今日又硬左3,4次喇
我唔止

首頁

尾頁

跳至