產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一胎因為吸收唔好bb xs size要37w3d催生,依家第二胎38w,成日睇post jm可以陣痛先入院好好奇!因為我當時一開始陣痛,捱佐二十分鐘已經痛到癲佐啦!係咪因為我係穿水先?

禁止訪問

引用:第一胎因為吸收唔好bb xs size要37w3d催生

大宅

回覆:催生係咪會痛啲?

催生痛呀
好快就好痛,冇慢慢痛。。。

禁止訪問

別墅

2020勳章

引用:第一胎因為吸收唔好bb xs size要37w3d催生

原帖由 Ruby24320 於 14-06-22 發表
第一胎因為吸收唔好bb xs size要37w3d催生,依家第二胎38w,成日睇post jm可以陣痛先入院好好奇!因為我當 ...
好痛

大宅

2020勳章

引用:第一胎因為吸收唔好bb+xs+size要37w3d催生

原帖由 Ruby24320 於 14-06-22 發表
第一胎因為吸收唔好bb xs size要37w3d催生,依家第二胎38w,成日睇post jm可以陣痛先入院好好奇!因為我當 ...
想問下xs size 即係幾磅?醫生幾時要決定同你催生呀?thx

大宅

回覆 lovebaby2013 的帖子

5磅,細佐個幾月

大宅

回覆:lovebaby2013 的帖子

我4.66磅催生都好痛

別墅

我都係催生,吊藥。頭幾個鐘唔痛,但一痛就癫左,聞笑氣都無用,仲由2度一開開到8到,落產房段路程已經痛到語無倫次。

大宅

回覆 lovebaby2013 的帖子

我檢查得好密,36w醫生已經建議我催生,37w做檢查直頭唔俾我走要我生

大宅

唔一定, 我係過預產期催生, 高0+第一胎, 但打針落藥起計5個多鐘頭攪掂

複式洋房

回覆 Ruby24320 的帖子

催生媽~ 第一胎~
早上9點入院, 4點開始痛到不似人型, 6點半撹掂生左亞b, 不過感恩,
比起其他媽咪痛20-30個鐘舒服好多了~

大宅

咁我咪好幸福?因為我早上六點塞藥,十二點醫生幫我穿水,十二點十分開始痛,但四點半生佐,共痛四個鐘多啲。仲要係第一胎。但叫到傻佐,又meet到大脾魚哂又r到損哂,我唔明點解同房既人可以咁冷靜,得我咁癲

男爵府

好媽媽勳章

同你情況差唔多,第一胎呀b吸收得唔好,37w就催生....第二胎我係陣痛入院,反而我覺得第二胎痛好多....黎緊生第三胎唔個咩情況

首頁

尾頁

跳至