在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題、你地既Bb有冇咁情況?點可以改善?

別墅

回覆:BB幾日先便便1次是否不正常

正常架,bb一日幾次或幾日一次都正常架,最緊要睇下d便便硬唔硬!最緊要飲多d水啦

大宅

幾日一次都正常??? 唔正常
格日就可接受.

洋房

回覆 bblam16888 的帖子

你bb幾大?如果六個月以下未食固體食物,只食奶,而三四日一次便便,便便係軟身,bb屙得唔辛苦,咁應該冇咩問題,我女以前間唔中係咁。你bb間唔中先係咁?定習慣三四日一次便便?下次保健可問問姑娘或醫生。

大宅

引用:回覆 bblam16888 的帖子你bb幾大?如果六個

原帖由 Yinsma 於 14-06-23 發表

你bb幾大?如果六個月以下未食固體食物,只食奶,而三四日一次便便,便便係軟身, ...
bb 7個月大、成個月都係幾日先便便1次、有咩方法可改善?thx因為去保健係幾個月後先去

您好bblam16888, BB腸道未係好成熟,便便一日幾次或且幾日一次都係正常架,最緊要係睇返便便既質地同顏色。請問便便質地係硬身定軟身呢? BB愛喝水和蔬菜類嗎?

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

洋房

你bb係咪已經食粥?可以用蕃薯煲粥或整蕃薯溶畀bb食,便便軟身嗎?顏色係點?

大宅

引用:回覆 bblam16888 的帖子你bb係咪已經食粥?

原帖由 Yinsma 於 14-06-25 發表

你bb係咪已經食粥?可以用蕃薯煲粥或整蕃薯溶畀bb食,便便軟身嗎?顏色係點? ...
食粥食糊、係軟身、但bb便便都喊、好似好辛苦咁

首頁

尾頁

跳至