產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

和尚袍: 短衫款,博繩,我理解當內衣著
簿夾衣: 連身款,分長短袖,浪位泊褸,當面衣著
厚夾衣: 同上,冬天加在夾衣之上
包被: 包在夾衣面,出街或睡覺時包 (我估計應該是分厚簿的)

我理解,去到3個月之後,d衫先會分衫仔,褲仔,3個月前係沒有單獨一條褲著落去? 請指教下,bb初哥

複式洋房

回覆:初生b衫種類請教

我都想知

男爵府

回覆:初生b衫種類請教

我都想知!

伯爵府

引用:和尚袍: 短衫款,博繩,我理解當內衣著簿夾

原帖由 小談心 於 14-06-22 發表
厚夾衣: 同上,冬天 ...
我一路都是衫褲分開穿。方便好多。

水晶宮

2020勳章

引用:和尚袍:+短衫款,博繩,我理解當內衣著簿夾

原帖由 小談心 於 14-06-22 發表
厚夾衣: 同上,冬天 ...
其實和尚袍都有長袖嘅,如夏天太熱,就咁着一件長袖和尚袍已足夠,出入冷氣地方先加被仔或外套

珍珠宮

回覆 小談心 的帖子

3個月前少郁動,我唔幫b著衭,只著和尚袍+夾衣(連腳的較暖),因為骨軟又方便換片,
3個月後,多郁動,唔著和尚袍,因為會炆開繩又郁腳,會著過頭笠包肚衣+衭仔 或者 過頭笠包肚衣+夾衣,

其實點著都冇乜所謂,以包到肚同大脾位為原則,我個b唔到兩個月就用唔到包被,因為踢開哂,用睡袋,包被只在bb車仔上當被仔用

大宅

通常初生都係著和尚袍, 因為方便 D, 而且BB 條頸仲未好硬, 所以著和尚袍好D..大個少少都可以買兩件頭, 不過肩位最好有衫褸位, 而到佢開始懂轉身個時我最中意比D 開胸連褲既連身比佢, 超方便,因為會成日轉來轉去

首頁

尾頁

跳至
熱門主題