夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我爸爸有二奶,曾經比男朋友傷害,十年冇再愛過,所以我對男人已去到極冇安全感,但五年前我慶幸有我老公,佢話比我知呢個世界仲有好男人,就算發生咩事佢世界只有我最重要,唔會有女性朋友,因為佢話有我就夠!就算係拍拖既過程點我都會退讓,可能係佢世界係佢一路退讓緊我!本身我極愛飲酒,去到過火既情況,但因為我老公,我改,我變,所有人都見到我既改變!我地結婚兩年,小朋友七個月~可惜呢一年我地溝通開始出現問題,佢有佢既思想方向,我地平凡人好難會明白,我越嚟越鐘意收埋自己!本身呢個唔係想分開既原因,係我三返四次見到佢同一個女同事傾計,佢出去飲野會影相比個女仔睇,飲完野坐的士會同佢交代,我已經好強烈咁講過我唔鐘意,佢話我睇得應該要預計會見到唔想見既對話,唔睇咪冇事囉~我真係諗極都唔明白呢個道理,咁係咪唔睇就代表你可以唔尊重我?我再一次活係冇安全感既世界入面!我同佢講左離婚,可能大家都會覺得我太易開口了,但我真係好怕,再活係呢個感覺入面!而且我老公對我家人百般不滿,所以我想分開可能對大家都係一個解脫!

男爵府

引用:我爸爸有二奶,曾經比男朋友傷害,十年冇再

原帖由 框框 於 14-06-22 發表
我爸爸有二奶,曾經比男朋友傷害,十年冇再愛過,所以我對男人已去到極冇安全感,但五年前我慶幸有我老公, ...
如果明知繼續留低情況會變得更差,你既決定未必唔係好事..

令自己生活每日都過得開心先係最重要! 加油~~

rachel_ching  Agree  發表於 14-6-22 22:12
eeaa  同意,最緊要開心  發表於 14-6-22 16:50

別墅

回覆:分開是正確嗎?

不如先坐低平心靜氣傾下,請顧念小朋友的成長

禁止訪問

熱血勳章

男爵府

其實你c6 都暗示左比你知佢同緊佢同事一齊。

水晶宮

其實大家會唔會仲可以挽救下呢??
小朋友仲細真係好無辜架~~

大宅

我爸爸有二奶,曾經比男朋友傷害,十年冇再愛過,所以我對男人已去到極冇安全感,但五年前我慶幸有我老公, ...
現在最主要係妳老公是否都有同一想法??

大宅

大家其實都仲好愛大家,亦都想從新開始過,我見到個仔,個心好痛……

珍珠宮

咁你老公點睇? 佢都係想分開?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

框框 發表於 14-6-23 09:02
大家其實都仲好愛大家,亦都想從新開始過,我見到個仔,個心好痛……
彼此說出大家的想法吧...如果大家仲有愛,唔好輕易放手...

子爵府

回覆 框框 的帖子

愛是互相體諒,互相分享,互愛互讓,
你明顯對自己沒有信心,
一開始你C6已經做了很多的事令你對他有信心,
所以你們走入婚姻裡,
但你的不安全感好像是告訴自己,
隨時都要按緊急掣離場,
以免自己遭受傷害,
所以你有少少風聲草動都會立即想割斷一切,
逃避走出婚姻是為了避免自己進一步受到傷害,
要知道這些行為都會把你C6對的愛耗損,
人的愛不會全然不求回報的,
也不可能只是一味地付出,卻仍要被對方質疑,
想想在你們的婚姻生活裡,
究竟你的心態是甚麼?
是否一開始就打定輸數?
一開始就覺得不可能和C6走到白頭?

在你發現的證據裡,
也真不足以證明你C6出軌了,
你們既然還是彼此相愛,
何不乘此機會好好問清楚自己,
你要先了解好自己,
才可以真正面對這個婚姻的問題?
離婚絕不是最好的解決方法,
離婚不會令你突然變得輕鬆和快樂,
不要讓自己有後悔的機會,
好好坐下來,好好問問自己,
究竟你們的婚姻生活是否在哪個環節出現問題?
平心靜氣地和C6談談,
不要意氣用事,
不要先對號任座,把自己的胡思亂想當成是真的,
只要你們還相愛,你們還有孩子,
是可以重新再開始的。
mc <()>

大宅

回覆:mc 的帖子

今晚傾完計,我發覺老公真的改變了,佢以前說只要我一個,今天他說一夫多妻是可以,只要兩個都愛就冇問題!咁這男人還可以愛嗎?我好直接問佢對呢個女仔有冇上心,佢話唔知,我問佢有冇可能愛,佢話唔肯定!咁我應離開嗎?

chak_yi  你識個男人,同佢講同一班嘢,睇下住點,痴線  發表於 14-7-15 00:37
rachel_ching  Omg  發表於 14-7-5 18:01
cn580089  講得出呢句野,呢個男人唔要得啦  發表於 14-6-25 09:37
wml527  咁都講得出,早走早著  發表於 14-6-24 16:58
Katycheung1111  我之前EX都係咁講....話想兩個女人住埋一齊  發表於 14-6-24 15:54
RAA  OMG  發表於 14-6-24 10:14

大宅

回覆:框框 的帖子

好明顯佢已經愛上個女仔,咩叫2個都愛就可以?!你反問佢你可以同時愛上2個男人嗎?樓主真係要為自己同bb好好打算,呢個男人靠唔住,如果你留低你要有心理準備佢會越來越過火

rachel_ching  X2  發表於 14-7-5 18:01

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

引用:今晚傾完計,我發覺老公真的改變了,佢以前

別墅

選一條你認為快樂的路走吧

男爵府

引用:選一條你認為快樂的路走吧

原帖由 nam1016 於 14-06-24 發表
選一條你認為快樂的路走吧
agree!

侯爵府

如果真系想離,吾系壞事。
好明顯,你地已經出現左問題,你無可能收埋個老公唔俾佢接觸其他異性,解決你地之間既問題先系根本啊

rachel_ching  X2  發表於 14-7-5 18:02

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

框框 發表於 14-6-22 11:45

唔會有女性朋友,因為佢話有我就夠!

佢嘅思想方向有幾不平凡呀?

男爵府

回覆:框框 的帖子

佢變左心啦,肯定已經愛上左個女仔,只等你開口話分手。

rachel_ching  X2  發表於 14-7-5 18:02

複式洋房

自私嘅男人!係咪你無發現佢同嗰個女同事傾計嘅嘢,佢就可以當無發生過一直隱瞞你呀? 男人都離不開嗰啲對白,初頭就話大家無嘢架,同事咋!佢有男友/老公架啦,後來就話大家啱傾咪傾多兩句,間中一齊食lunch咋嘛,無嘢架!到後來就會係無嘢架,我只愛你一個,我同佢無感情架。。。。男人根本無諗過,當女人睇到或聽到呢啲嘢嘅時候,內心有幾唔舒服有幾痛?

rachel_ching  Agree  發表於 14-7-5 18:03

首頁

尾頁

跳至