美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企已經有太多護膚品,今次日本之行提醒自己便宜莫貪,唔可以再放肆。

總結成績尚算理想,忍手之下既戰利品

圖上 Shiseido系列
Ginza 新出 day protector ¥30000- summer用啱晒
Cpb 落妝紙 ¥2500@ x 4盒
Cpb mask ¥12000@ x3盒
Shiseido 面膜紙 ¥400@ 再7折 x 8包

圖下 Suqqu
粉餅 set ¥10000, including 粉餅refill + massage scrub 30g + mist 15ml + face protector 10g + cleansing cream 10g

新出 moisture repair essence w set ¥8000, essence試上面好c服,真係忍唔到手

皇牌eyelash curler

Lipstick 07色, 呢隻唔係我至愛果條moist line, 不過夏天唔駛用太rich, 應該ok

大宅

引用:屋企已經有太多護膚品,今次日本之行提醒自

原帖由 hbert 於 14-06-22 發表
屋企已經有太多護膚品,今次日本之行提醒自己便宜莫貪,唔可以再放肆。

總結成績尚算理想,忍手之下既戰利 ...
¥30000既防曬有咩特點?我有sample未用,但我唔捨得買

伯爵府

引用:屋企已經有太多護膚品,今次日本之行提醒自

總結成績尚算理想,忍手之下既戰利 ...

suqqu好抵

大宅

引用:Quote:原帖由 hbert 於 14-06-22 發表屋企

原帖由 Superchu 於 14-06-22 發表
¥30000既防曬有咩特點?我有sample未用,但我唔捨得買
我都未開
Ginza d products我用得好好, 咁啱佢新出day protector, 又可以當base用。好想試

大宅

引用:Quote:原帖由 hbert 於 14-06-22 發表屋企

原帖由 576644 於 14-06-22 發表
suqqu好抵
有set真係好難忍

伯爵府

回覆:日本小敗 shiseido & suqqu

面膜紙係點嘅樣?

大宅

引用:面膜紙係點嘅樣?

原帖由 Jessieyin 於 14-06-22 發表
面膜紙係點嘅樣?
網上借圖一用 :)

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Jessieyin+於+14-06-22+發表

有無用過?面形fit唔fit?

hbert  未用,今晚等我試試 :)  發表於 14-6-22 18:07

男爵府

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Superchu+於+14-06-22+發表¥

我都未開
Ginza d products我用得好好, 咁啱佢新出day protector, 又可以當base用。好想試
好貴啊
仲貴過cpb

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Jessieyin+於+14-06-22+發表

我都買過類似嘅面膜紙,不過係kose出嘅...
諗住用唔晒嘅toner可以用嚟濕敷

大宅

引用:Quote:原帖由 hbert 於 14-06-22 發表網上

我都買過類似嘅面膜紙,不過係kose出嘅...
諗住用唔晒嘅toner可以用嚟濕敷
Kose果隻聽聞好用d
我買shiseido係貪平 heehee

大宅

引用:Quote:原帖由 hbert 於 14-06-22 發表我都

好貴啊
仲貴過cpb
Cpb 既日夜霜太潤, la creme我勉強冬天至用到

相反 Ginza 爽身d, 但係勁保濕, 用完皮膚一樣咁stable細緻

重有就係佢唔似cpb出咁多products, ginza 成個brand都係得果幾樣野, 唔駛煩再on top of basic care 再加d乜,連我老公咁懶護膚既都會攞佢支emulsion用 :)

男爵府

hello Hbert, how do u think of suquu products?

大宅

引用:hello Hbert, how do u think of suquu pr

原帖由 keiomom 於 14-07-12 發表
hello Hbert, how do u think of suquu products?
Suqqu skincare 我麻麻地… not impressive. 反而真心推介ginza, 質地爽但極保濕,真係好good

Suqqu粉餅就冇得頂,回購左2盒

伯爵府

男爵府

Thanks u! Next time will try powder then. I like Three too as organic! So far OK. But need to switch bw brands for better effect

洋房

suqqu 在大阪airport duty free 有嗎
tks

大宅

引用:suqqu 在大阪airport duty free 有嗎tks

原帖由 danlaulau 於 14-07-12 發表
suqqu 在大阪airport duty free 有嗎
tks
Sorry dunno ar…

首頁

尾頁

跳至