懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

牙媽成日都話大肚婆需要休息如果吾係好易小產!大佬牙,我已經抖足一個星期吾出街,您有冇諗過c6吾係自己身邊有幾咁悶,(因為c6外國屋企有事要番外國).我一個星期出得一兩次街行下搵下朋友陪我有咩問題?!自己都覺得開始有啲抑鬱,!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

佢都係關心你, 怕你成日出街頻撲辛苦, 唔緊要啦, 好過我人喺外國, 阿媽喺香港, 想佢多 d 打電話或 whatsapp 我關心下我都唔易.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

複式洋房

引用:佢都係關心你, 怕你成日出街頻撲辛苦, 唔緊

原帖由 usbaby 於 14-06-22 發表
佢都係關心你, 怕你成日出街頻撲辛苦, 唔緊要啦, 好過我人喺外國, 阿媽喺香港, 想佢多 d 打電話或 whatsapp ...
唉,但係佢一打泥知我要出街成日好似咒我小產咁!好吾開心

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

或者佢唔係咒你, 只係過份緊張無心講左 d 傷害你既說話, 你咪同佢講番自己咁大個人有分寸架啦等佢安心啦.

生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

伯爵府

睇MOVIE, 訓晏覺....遲啲穏啲就可以行街街啦

大宅

回覆:自閉!純呻!

我同你相反,我老公係咁叫我出去行多d,食完野就好出去行下消化得快d等bb吸收喎,我完全冇意慾行。

大宅

頭三個月少D出

Catmanbb

大宅

我而家訓床中,都就快變自閉

別墅

我老公都叫我晚晚落公園行15,20mins, 如果同朋友出街行街食飯嗰啲又無出聲嘅,不過我都少出左,一個禮拜可能1次,係我好攰邊度都唔想去

大宅

回覆:vanessabbg 的帖子

我每日帶大仔行番學 15分鐘左右 之後再行番屋企。中午又行去送飯給仔 又行留來 。放學行去接 再行番來。加埋每日都行唔少 現在5個月 一d事都無呀

複式洋房

引用:Quote:原帖由+usbaby+於+14-06-22+發表佢都

原帖由 vanessabbg 於 14-06-22 發表
唉,但係佢一打泥知我要出街成日好似咒我小產咁!好吾開心
頭3個月都係小心D好。可能妳冇返工係屋企悶,出去1次半次gathering都ok嘅。但係唔好行咁多,唔好攰親。上次同C6行街,斷斷續續咁行吓坐吓4個鐘,突然間個小腹扯住痛咗半個鐘,3日後又酸痛流啡作小產,嚇到即去急症室,卒之開咗7日假,on bed rest,仲悶,日日食瞓食瞓,瞓到背脊同條腰都直哂

別墅

佢都係關心你。我今日出街,有個小朋友突然閃出系我肚邊一陣風跑過,當時我嚇到出泠汗。

複式洋房

引用:牙媽成日都話大肚婆需要休息如果吾係好易小

原帖由 vanessabbg 於 14-06-22 發表
牙媽成日都話大肚婆需要休息如果吾係好易小產!大佬牙,我已經抖足一個星期吾出街,您有冇諗過c6吾係自己身 ...
老人家唔識就說話架,你唔好在意呢啲字句啦,我媽都係咁架,不過我有直接講我聽到唔舒服,咁之後佢就唔再講,懷孕啲情緒又有影響呢,你所有感受都要講架,亞媽永遠都最錫自己架!唔好亂諗野呀!祝bb乖乖痴住媽媽!

複式洋房

回覆:cheukwongmarch 的帖子

其實我已經到中期
我已經6個月喇,但我媽成日話我肚細吾吸收但bb正常牙size,我食得訓得,難得有精神我都想出去行下,遲啲一個人湊bb變左冇時間,anyway多謝咁多位

複式洋房

引用:Quote:原帖由 vanessabbg 於 14-06-22 發表

原帖由 Waikara 於 14-06-22 發表
頭3個月都係小心D好。可能妳冇返工係屋企悶,出去1次半次gathering都ok嘅。但係唔好行咁多,唔好攰親。上次 ...
您依家幾多個月了?

男爵府

今日聽講座,個醫生話作小產都最好唔好成日訓床,行下,企下,唔好操勞,唔好攞重野就得喔,醫生話訓得多,下半身d血液容易凝固,對身體仲唔好。
做人,5好難为自己

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

老人家就系咁樣架喇,唔好去理睬喇

複式洋房

引用:今日聽講座,個醫生話作小產都最好唔好成日

原帖由 nanaaixi 於 14-06-22 發表
今日聽講座,個醫生話作小產都最好唔好成日訓床,行下,企下,唔好操勞,唔好攞重野就得喔,醫生話訓得多, ...
我有左咁耐冇作過小產,我好安心,
但係我媽成日都驚我行幾步路就會作小產咁,我好反感,我知佢關心,但用詞誇張左!

複式洋房

引用:老人家就系咁樣架喇,唔好去理睬喇

原帖由 haha748494 於 14-06-22 發表
老人家就系咁樣架喇,唔好去理睬喇
唉,反而99冇咁煩

首頁

尾頁

跳至