親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問帶過BB去韓國的JM, 你地會係香港買定樽裝蒸餾水過去比BB飲嗎?

謝謝!

大宅

畀面勳章

回覆:BB去韓國要帶水嗎?

新年時去5日,我自己帶了5支自己煲過的水去,當時個仔係2歲,因為習慣早晚都飲奶。我覺得帶埋去無防,番黎有多咪掉左佢又唔怕阻定。

別墅

引用:請問帶過BB去韓國的JM, 你地會係香港買定樽

原帖由 mama_fresh 於 14-06-22 發表
請問帶過BB去韓國的JM, 你地會係香港買定樽裝蒸餾水過去比BB飲嗎?

謝謝!
我都自己帶水,始終怕水肚不服!

男爵府

回覆:BB去韓國要帶水嗎

咁係寄倉嗎

大宅

引用:咁係寄倉嗎

原帖由 rainpun 於 14-06-22 發表
咁係寄倉嗎
用大毛巾包住寄

男爵府

回覆 matsuura 的帖子

Thanks!

男爵府

回覆 bb24717 的帖子

Thanks!

別墅

引用:咁係寄倉嗎

原帖由 rainpun 於 14-06-22 發表
咁係寄倉嗎
我用毛巾加收納袋包住!! 就算爆左起碼唔會成個喼濕晒!!

大宅

2020勳章

6月頭剛剛帶左22個月bb去seoul 玩左5日, 我帶左2支baby water (係market place, 玩具反斗城果d 地方有得買), baby water 主要係for baby飲用, 成份都係arm BB飲, 你可以去supermarket 暸解吓, 你可以係HK試吓買baby water 俾BB飲, 睇吓BB O 唔 OK. 去到Seoul 原本想係當地super market 買baby water, 點知唔係間間supermarket 都有baby water買, 後尾買左Evian 水俾BB飲 (HK都有得買), last 果2日係lotte department 既supermarket見到有baby water, 不過冇買lu, 反正見到BB飲Evian 水都OK.

大宅

回覆:mr_juicy 的帖子

Hi do u hv any suggestion place for taking 1.5 years old baby in Seoul ?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題