自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2020勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我只個人覺得,博命做野既人唔會上forum, 早出晚歸,但應該揾到好多錢。

我自己個人就夠用簡單生活就夠,好聽就work and life balance, 唔好聽就 hea

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:呢度jm 係唔係work and life balance 的份子

我好hea的

寶石宮

2020勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我好hea的

原帖由 月餅 於 14-06-22 發表
我好hea的
得閒食月餅,錢就揾唔曬既

伯爵府

回覆:good_pig 的帖子

我以前好博,依家好hea

Cateye8888  Same  發表於 14-6-23 22:32

寶石宮

引用:我以前好博,依家好hea

原帖由 milkylok 於 14-06-22 發表
我以前好博,依家好hea
博到乜野地步?為左早d退休?

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆:呢度jm 係唔係work and life balance 的份子

hea爆

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

翡翠宮

我就算博命做野都唔會揾好多錢

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

伯爵府

引用:Quote:原帖由+milkylok+於+14-06-22+發表我

原帖由 good_pig 於 14-06-22 發表
博到乜野地步?為左早d退休?
Dept head, 香港公司 2nd , 公司的事即係自己的事,放假一個電話會即刻返公司做到半夜,長期瞓得吾好,四點會自動扎醒吾使效鬧鐘,同阿女去公園玩,佢話我心不在焉,額頭有個“凡“字 。

吾係話想吾想早D退休,而係當工作去到某D位,好難退返落黎 。

老公叫我吾好做,話佢養我,但我覺得吾做野會好無聊,第日仔女大左更甚。 吾想咁早死,所以減左六成人工轉左份 hea 工!依家生活好好,雖然人工少左,但係有時間投資,收入維持到 。我好感恩有機會改變!

yiu_mimi  你肯放棄高薪厚職,   發表於 14-6-23 09:57
siumeow  叻!   發表於 14-6-23 09:45

珍珠宮

以前為工作拚命,生咗小朋友轉工,工作時間自由,可同時照顧家庭、有運動、有娛樂,最重要係份糧唔錯

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

想hea 但系份工唔俾

mmmo  x2  發表於 14-6-22 22:39

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 14-06-22 發表博

原帖由 milkylok 於 14-06-22 發表
Dept head, 香港公司 2nd , 公司的事即係自己的事,放假一個電話會即刻返公司做到半夜,長期瞓得吾好,四點 ...
good, 健康好重要

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我只個人覺得,博命做野既人唔會上forum,

原帖由 good_pig 於 14-06-22 發表
我只個人覺得,博命做野既人唔會上forum, 早出晚歸,但應該揾到好多錢。

我自己個人就夠用簡單生活就夠, ...
我係,我寧願搵少啲,大家使慳啲,我都要選擇做part time job,咁先可以兼顧屋企,同有時間比自己keep住去做運動,同老公拍拖啊

伯爵府

我好hea,都搵得ok感恩

yiu_mimi    發表於 14-6-23 09:58

寶石宮

conniebebe 發表於 14-6-22 21:54
我好hea,都搵得ok感恩
good!!

公爵府

唔係
我係齋玩唔work 的

寶石宮

prayformum 發表於 14-6-22 22:15
唔係
我係齋玩唔work 的
唔係齋玩, 兩樣都有

侯爵府

知道自己不是捱的料子,未返過一份唔hea的工

男爵府

Work life balance... 退休前幾年應該可以
份工忙到可以連廁所都唔記得去..

水晶宮

2020勳章

我多數準時放工,工作無壓但應該唔算hea做!有時得閒都會上下bk,或做自己野囉

yiu_mimi  我同你差不多  發表於 14-6-23 09:58
wcpcelia  準時放工  發表於 14-6-23 09:29

男爵府

2020勳章

不要「人在天堂,錢在銀行」

首頁

尾頁

跳至