自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:+本帖最後由+小小為食+於+14-6-22+17:54+編

原帖由 小小為食 於 14-06-22 發表

平時我係會幫人按制,我覺得太少事,見到入lift按制post,忽然 ...
我會入𨋢後自己㩒咗想去嗰層就行到最入(因我住高層,多數係最遲嗰個出𨋢),不過如果見老人家或推b車我會幫手㩒住hold住𨋢門

珍珠宮

回覆:見到入lift按制post,忽然有個奇想

有d兩邊都可以開門,兩邊都有開關制,有次見到企兩邊都係阿姐兩個都唔按,跟住阿姐開聲話㩒制啦,另一個就話你果邊有得㩒做咩唔㩒要我㩒呀,冇手咖你,爭論左好耐,有個男人出聲,好x煩呀你地,㩒個制都咁x多野講,晒x晒d時間,最後個男人㩒,我覺得女人真係好煩咖,驚死洩抵咁,唔㩒係咁賺到錢賺到面先,真係抵鬧

andyman    發表於 14-6-22 18:20

子爵府

如果我最後一個入lift, 我都會順手按制關門。
如果我排頭位入lift, 我會按完層數再行入d唔好阻住後面d人。
如果我企係排制前面,我又會自動自覺按開關制。

其實我都發覺,有d人入完lift 按完層數唔會順便關門,然後行去後面,唔知係想等人關門定係想lift 門自動關。

有時又有d人企係排制前面篤電話,但係唔知阻住其他人按層數。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

MMQ 發表於 14-6-22 18:17
如果我最後一個入lift, 我都會順手按制關門。
如果我排頭位入lift, 我會按完層數再行入d唔好阻住後面d人。
...
我會諗: 唔通而家咁先進,用手電搖控關 lift 門, 我太耐冇出來浦啦

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我都試過,大家鬥唔按有時企入d,費事做揸li

原帖由 月餅 於 14-06-22 發表
我都試過,大家鬥唔按

有時企入d,費事做揸lift人
係囉 我又唔趕時間 趕既未自己按

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:都係嫁 好多人都好老馮 有d直頭企係個制前

原帖由 小豬澄 於 14-06-22 發表
都係嫁 好多人都好老馮 有d直頭企係個制前面但要後面既人按囉
我按唔按都無所謂既 所以我企後面啤我都無用 ...
我都試過

由於多人等lift, 我地排最前等lift,亦肯定係最後出,於是一入,就即刻閃入最後面角位。

部lift 上呀上,度門開第2次,d人出晒,淨返我and老公,同一個女人,佢企晌門隔離對住排制。

等左一陣,我同老公繼續晌死角位傾計,突然2人feel到一陣剎氣,原來個女人凶狠地死擰個頭過黎怒啤住我地,我地對望左一下,就無理佢,繼續傾。

個女人繼續企,我地繼續傾,再等多幾秒,度門先關。

部再上,個女人出,門未關,爛佬形老公已經大大聲串咀: “好趕時間咩,咪自己㩒制law, 2手fing fing架啦,唔通手跛架?我大把時間喎,我好enjoy 慢慢等部關門既時間喎,我地浪漫緊,吹咩~!”

JoannaD  哈哈,串爆  發表於 14-6-22 21:06
小豬澄  你老公好野  發表於 14-6-22 18:40
我是一隻喵

侯爵府

引用:+本帖最後由+小小為食+於+14-6-22+17:54+編

原帖由 小小為食 於 14-06-22 發表

平時我係會幫人按制,我覺得太少事,見到入lift按制post,忽然 ...
大把哩d人

水晶宮

好媽媽勳章

試過有個亞婆,等班人出咗,第一個入,比道門夾住都無人去按開門掣,係十幾個人無反應

我排後面攞住2袋野都要跑去按,痴線架

有次出lift個男人重衰,朋友出咗先,照平時呢架lift我第二個出都未閂門,我都未出晒佢專登閂門夾到我

夾住我前腳同拐杖

首頁

尾頁

跳至