想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

新婚半年,我都老公都32歲,食排卵藥3個月!好想bingo ,不過每月都失望!好多人話你吾唸住有就會中!大家有咩方法可以真係平常心面對呢?

伯爵府

回覆:越想有越無,教下如何平常心?

我第二胎試咗15個月,上個月完全放棄,結果好彩
真係要放鬆心情先易有,努力!

禁止訪問

大宅

回覆:越想有越無,教下如何平常心

搵D野分散下注意力,越緊張真係越難

複式洋房

多謝各位!

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

做運動,當keep fit,身體好d開心d,其他唔好理

大宅

我都係完全放棄先中架,話說試左9個cycle都冇聲氣,第十個cycle完全冇諗,冇戒口,又去左按腳,生蠔刺身乜都食,仲要排卵期Do左2次咋,due day 打定輸數check 點知有淺淺的線,有d唔實在,又冇乜感覺,而家12w啦!加油呀,唔好放棄

男爵府

唉~~~我完全明白!我都成曰唸

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

半年其實唔算好長時間, 唔好俾咁大壓力自己, 有壓力就好難平常心咖喇〜 搵啲自己鍾意嘅嘢做下, dodo唔好計排卵期, 想do就do, 唔好為B而do兩公婆先易去enjoy過程, 丁丁同卵子先易合作咖!
我試咗年半, 途中小X咗兩次, 第三次喺小x後兩個月完全冇計排卵, 老公想do先do咗一次, 因為未打算咁快再造B, 點知就係咁中咗, BB即將滿月喇, 所以放輕鬆, 平常心對你兩公婆都好重要咖!
預祝你成功放下即中獎

大宅

講就容易,做就好難,我自問就做吾到,到時到候我就會check排卵,唉…

大宅

回覆 鄧家新抱仔 的帖子

明白你的感受,我也試了很多次,成日話叫自己放鬆,真係好難,大家努力。

大宅

我都好認同,越想有越冇,想隨心,但當排卵期左右就左check右check, 日日都量体温,想平常心都吾得,因為夜唸我日唸

男爵府

我諗今個cycle再無 我會完全採取放棄狀態 反正乜都做足都係無
我見好多人根本乜都無做過 是是但但又有咗
我覺得好累啦
又排卵藥
又要去照陰超mon住卵子 又要飲滴雞精
又要煲中藥 黑豆茶 朝朝量體溫 日日排卵紙
真係好累好累
我下個月真係唔會再做
9個月啦 要有一早有咗
真係覺得唔關做咗啲咩事先會有
不如輕鬆啲好過…

公爵府

回覆:tsuiwing 的帖子

我都試左13個cycle,都失敗
開頭6個cycle都好似你咁o既心態
壓力,又日日想住中了,但失敗又灰心
時間慢慢咁改變了我,因為已經成為習慣
所以就算衰左,都冇以前咁唔開心喇。
重要的是我有努力,唔得,咪再黎過囉
天知架,遲早佢會送bb比你。

大宅

我都覺得好難放鬆,仲係拍miss左排卵

水晶宮

真係好難

複式洋房

引用:回覆 tsuiwing 的帖子去個長既旅行轉工,0r

原帖由 SCMP0479 於 14-06-22 發表
回覆 tsuiwing 的帖子

去個長既旅行轉工,0r轉部門
唉,好難唔諗架喎,搞到自己忙會唔得閒 dodo 架喎

水晶宮

fb 岩岩見朋友第二胎

複式洋房

其實衰在日日都見到個大肚同事,佢未婚懷孕,仲要有keep住食避孕藥都bingo !好難放低呢件事!

複式洋房

引用:我諗今個cycle再無 我會完全採取放棄狀態

原帖由 Nicky1129 於 14-06-23 發表
我諗今個cycle再無 我會完全採取放棄狀態 反正乜都做足都係無
我見好多人根本乜都無做過 是是但但又有咗
我 ...
我同你既情況都差吾多,自己都好似做左好多野,希望越大失望就越大,早2個cycle一見到M小姐到左,成個人崩潰左,爆喊

首頁

尾頁

跳至