跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下有冇那一間物流公司介紹,還有有咩要注意?
基本上包唔到一隻櫃, 傢俱唔會搬過去
我叫 Legolas ar......最鍾意玩口水 ~.~ 我係2月13號出世架

複式洋房

我都想要,唔該!

公爵府

可以考慮下海棠物流,我7年前移民英國係幫襯佢,後來有朋友移民澳洲(Perth)都係用佢,個friend開心話我地冇介紹錯。

複式洋房

回覆:求物流公司介紹

想問下搬過去嘅電器係咪唔可以係新買的?新電器係咪要打稅?

我叫 Legolas ar......最鍾意玩口水 ~.~ 我係2月13號出世架

公爵府

witchbon 發表於 14-6-29 11:50
想問下搬過去嘅電器係咪唔可以係新買的?新電器係咪要打稅?
近呢幾年有冇改例就唔知,但當年我朋友移民既時候就要打稅。

大宅

我係香港搵左3間報價,結果用了VANPAC。
幫我跟單既職員十分細心,來到澳洲既職員都好好。

別墅

可否問下边3間?你地有冇木制品,e.g. 木櫃,木床?

洋房

姐係唔係全新就唔洗俾tax??

大宅

同一個問題,是否舊電器,就無須打稅?

另外,如果搬舊傢私過黎,會否在香港拆散,運到澳洲後會運到新址,跟住幫手重組返?

謝謝各大大。

複式洋房

Vanpac is quite good and the fee is reasonable. My understanding is no tax if you unpack your appliances.

No tax for used appliances.

大宅

想問下價錢約幾錢幾多野?

首頁

尾頁

跳至