懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位有冇啲咩可以幫下我?我好怕凍~
宜家咁既天出街都仲要著褸,我凍到腳會痺
好辛苦,今次第二胎明顯辛苦好多,大家有冇啲咩方法幫下我或者湯水或者焗啲咩水我係飲得? 感激

大宅

回覆:Yooyanali 的帖子

用溫水浸腳,飲姜水得嗎?

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我本身係怕凍架..有左之後仲怕凍..
而家22w都好怕凍..我多數帶定件外套..
夜晚就熱水浸下腳先訓囉..

大宅

點解會凍既?吾係應該覺得好熱先岩嗎?我以前又係勁怕凍,但而家熱到開行冷氣都吾洗蓋被。

catcatcati  係囉,我有咗之後個人熱好多,夏天超辛苦  發表於 14-6-25 19:03
Jasslot  X2!!  發表於 14-6-23 12:32

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我諗係個人體質虛, 我頭3個月覺得直程個人好似要結冰咁, 我30度果日仲著緊長袖外套。

不過, 過左4個月之後個人體溫又上升番,不過我去睇中醫佢都話我比一般大肚婆體溫低, 因為個人血氣都係虛。

.........................................

公爵府

呀, 不防試下飲燉肉汁, 我覺得飲完個人精神好左, 胃口好左, 同埋瞓得好左, 唔知會唔會個人因此冇咁凍呢....

.........................................

大宅

回覆:lovestarry001 的帖子

肉汁好好

水晶宮

引用:各位有冇啲咩可以幫下我?我好怕凍~宜家咁

原帖由 Yooyanali 於 14-06-22 發表
各位有冇啲咩可以幫下我?我好怕凍~
宜家咁既天出街都仲要著褸,我凍到腳會痺
好辛苦, ...
睇吓中醫好喎,呢啲咁嘅天氣,我出一出街已經出晒汗

大宅

引用:我諗係個人體質虛, 我頭3個月覺得直程個人

原帖由 lovestarry001 於 14-06-23 發表
我諗係個人體質虛, 我頭3個月覺得直程個人好似要結冰咁, 我30度果日仲著緊長袖外套。

不過, 過左4個月之後 ...
好多人話我第一胎因為保得唔好

公爵府

回覆 Yooyanali 的帖子

我第一胎都係病左冇坐個月冇補過咁滯呀, 唔知關唔關事呢? 希望今胎健健康康咁俾我好好坐番次月啦

大宅

引用:呀, 不防試下飲燉肉汁, 我覺得飲完個人精神

原帖由 lovestarry001 於 14-06-23 發表
呀, 不防試下飲燉肉汁, 我覺得飲完個人精神好左, 胃口好左, 同埋瞓得好左, 唔知會唔會個人因此冇咁凍呢.... ...
肉汁點做架?請教

公爵府

回覆 Yooyanali 的帖子

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4809592

我都係0係哩個POST到學架咋

別墅

我頭3個月都怕冷,同埋初期胃口好差,唔想飲水,跟住我日日焗D紀子水飲,飲左我覺得冇咁易凍,仲飲多左水,你可以試下~不過紀子焗之前記得要浸下同洗一洗先焗水。

別墅

回覆:rita_cky 的帖子

我依家第二胎 岩岩2個月到 都係成日覺得凍

別墅

回覆:求救呀~我有左到宜家兩個月~凍死我

我都係第2胎有左1個月左右,行出室外就比未陀b之前熱兩倍,又好似呼吸唔到想暈甘滯,一入冷氣又覺得好凍,唉,上胎都無d甘既情況>

男爵府

回覆:求救呀~我有左到宜家兩個月~凍死我

我第一胎,陀b初期都係覺得好凍,依家中後期,覺得好熱~~

大宅

wear socks (wool socks are good) especially when u sleep..keep u warm!

大宅

引用:我依家第二胎 岩岩2個月到 都係成日覺得凍

原帖由 奇怪媽媽 於 14-06-25 發表
我依家第二胎 岩岩2個月到 都係成日覺得凍
我都係第2胎,宜家8wks

別墅

回覆:Yooyanali 的帖子

我暫定係1月23日呀

大宅

引用:我暫定係1月23日呀

原帖由 奇怪媽媽 於 14-06-25 發表
我暫定係1月23日呀