產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我而家14週,個肚開始痕,雖然未有紋,但朋友話係要搽藥膏/滋潤既野
佢提議我用皇牌抗肚紋緊膚孖寶套裝(以下係官網)
http://www.mambinoorganics.com.h ... t=products&sub=禮品包
唔知有冇媽媽用過呢?係度度先買到呢?定有其他好介紹?
多謝分享

guzzia  我用mother earth問coconut oil  發表於 14-6-23 00:01

大宅

回覆:媽媽們你地用邊隻抗肚紋產品架

啱啱買左chicco , 專門店依家仲有折
搽落唔立仲好舒服

大宅

回覆:millie0119 的帖子

我第一胎用Mustela, 早晚擦,無紋,現在第二胎35週,暫時都無

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我用有機椰子油..幾好..其實除了勤d茶油外..要多d飲水
因為個肚會不斷擴張既時候..係要補充好多水份..
咁就冇咁易有紋...

大宅

我用呢支,不過而家先21w, 希望ok la

侯爵府

2020勳章 好媽媽勳章

我今日15w5個胸爆紋了個肚,腳,身暫時未見,我搽緊椰子油,希望唔好惡化落去,冇諗過咁快有一直冇搽

別墅

bio oil~ 依家29w, touch wood, 無紋

子爵府

椰子油係邊到買到?

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

Palmers

hoho369  me too  發表於 14-6-24 12:36

大宅

我覺得Mustela幾好,夠天然生完要餵人奶都唔怕。依加39週都無爆紋

大宅

開心吸收勳章

36w 一品都係用Melvita,初時用膏狀,到6個月就開始用rose hip oil,好彩到而家都無爆紋

大宅

我用瑞士寶寶有機天然好放心
同埋好潤

男爵府

畀面勳章

bonal

大宅

我用primavera早晚搽, touchwood暫時25w都無紋。

大宅

my friend had twins used Clarins Oil also no mark . im using it . finger crossed

大宅

我用bio oil,塗到而家37w,41吋肚都無紋,但我無塗大臂,爆得好肉酸,而家已經無得救,所以一定要塗定大臂內側

大宅

引用:36w 一品都係用Melvita,初時用膏狀,到6個

原帖由 Sumww 於 14-06-23 發表
36w 一品都係用Melvita,初時用膏狀,到6個月就開始用rose hip oil,好彩到而家都無爆紋

...
我想問一支可以用到幾耐?需5需要早晚查?

男爵府

cyl96819 發表於 14-6-23 13:02
我覺得Mustela幾好,夠天然生完要餵人奶都唔怕。依加39週都無爆紋
請問你係用mustela隻膏定係支油呀?

男爵府

cyl96819 發表於 14-6-23 13:02

邊度有得買?

大宅

回覆:改造人 的帖子

最普通既潤膚乳,我見無爆所以都繼續用。比較優惠少少

首頁

尾頁

跳至