懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我依家有左7wk,今日俾大女憿到顛左禁發脾氣,呢排天氣好熱,平日同阿女沖完涼都會放盆水俾佢玩下,但今日我見唔係好熱,阿女又有兩聲咳沖完涼想住唔俾佢玩水(有同佢下次先可以再玩水),即刻要著衫,就係禁,阿女就發脾氣啦,唔肯著衫,係度扭,我心好急,一黎好驚佢凍親,二黎自己好攰,有少少唔舒服,快d攪完佢,自己可以上床休息下,氹左佢一陣,佢都係唔肯著,跟住我d火起啦,好大聲禁閙佢,唔到佢唔肯,那那聲幫佢著好衫,拉左佢出廳叫佢罰企,反醒下做咩要扭計,情緒都有d激動,過左10分鐘,佢乖番話知錯啦,我先想起細b係肚到依家係發育緊,我禁激動依家會好影響佢,我依家好驚好擔心啊,上網睇番,依家7wk發育得唔好會有唇顎裂,又驚咩先天性心臟病等等,我好後悔點解會禁,bb你原諒媽咪啦,千祈唔好有事啊

大宅

回覆:phoebebbc 的帖子

放鬆啲,下次遇到大女係咁時,你唔好太生氣就好。

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

回覆:BB 媽咪好驚啊

火呢樣嘢真係好難忍,唯有叫姐姐合作幫幫手咁好激媽媽。到我都唔知點算,我個女每日都會俾我剷穫金嘅,我都唔知可以點忍呢

男爵府

引用:火呢樣嘢真係好難忍,唯有叫姐姐合作幫幫手

原帖由 irene_e 於 14-06-23 發表
火呢樣嘢真係好難忍,唯有叫姐姐合作幫幫手咁好激媽媽。到我都唔知點算,我個女每日都會俾我剷穫金嘅,我都 ...
係啊,有時佢好衰,受硬唔受軟,越氹就得戚添,唔火都俾佢激到彈起

男爵府

引用:我依家有左7wk,今日俾大女憿到顛左禁發脾氣

原帖由 phoebebbc 於 14-06-22 發表
我依家有左7wk,今日俾大女憿到顛左禁發脾氣,呢排天氣好熱,平日同阿女沖完涼都會放盆水俾佢玩下,但今日我 ...
唔洗擔心啊,孕婦情緒不穩好多人都試過發脾氣啦!!

大宅

唉,我都係咁,由其依家仲要大住個肚,啲脾氣真係好難控制,我都好想控制自己少啲鬧個大女,次次鬧完佢我都覺得好累,應該都動左唔知幾多次胎氣喇

男爵府

引用:Quote:原帖由 phoebebbc 於 14-06-22 發表

原帖由 mrhappy123 於 14-06-23 發表
唔洗擔心啊,孕婦情緒不穩好多人都試過發脾氣啦!!
嗯!今日都盡量想大聲閙佢嘅時候,都忍一忍,摸住肚同細b講:家姊又曳曳啦

男爵府

引用:唉,我都係咁,由其依家仲要大住個肚,啲脾

原帖由 loveubb1010 於 14-06-23 發表
唉,我都係咁,由其依家仲要大住個肚,啲脾氣真係好難控制,我都好想控制自己少啲鬧個大女,次次鬧完佢我都 ...
你依家幾多wk ar?有時見到佢曳如果死忍唔教,我驚佢會知道我為左細b唔發得脾氣,更加得寸進尺,越黎越放肆,依家d小朋友真係好鬼精

大宅

引用:Quote:原帖由+loveubb1010+於+14-06-23+發

原帖由 phoebebbc 於 14-06-23 發表
你依家幾多wk ar?有時見到佢曳如果死忍唔教,我驚佢會知道我為左細b唔發得脾氣,更加得寸進尺,越黎越放肆 ...
我依家10wk啊,我果個都係啦!你愈哄佢就愈得戚,唔鬧佢都唔知驚,我日日都要咆哮無數次,但唔鬧佢唔教佢又唔得,真係激死

男爵府

引用:Quote:原帖由 phoebebbc 於 14-06-23 發表

原帖由 loveubb1010 於 14-06-24 發表
我依家10wk啊,我果個都係啦!你愈哄佢就愈得戚,唔鬧佢都唔知驚,我日日都要咆哮無數次,但唔鬧佢唔教佢又 ...
大家情況係一模一樣的,快d涯過呢個時期有,細b出左世希望會好d啦,一齊加油

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唔使太擔心,下次注意下控制情緒就得喇。我有BB果陣都系發C6脾氣。

男爵府

引用:唔使太擔心,下次注意下控制情緒就得喇。我

原帖由 haha748494 於 14-06-24 發表
唔使太擔心,下次注意下控制情緒就得喇。我有BB果陣都系發C6脾氣。
嗯知道啦!thx

大宅

應該吾洗太擔心,我而家35w,大仔好洩成日都要大聲鬧先乖d,試過幾次激氣得濟鬧完頭暈,唯有盡量令自己放鬆,但有時大仔太洩真係忍吾到

男爵府

引用:應該吾洗太擔心,我而家35w,大仔好洩成日

原帖由 toyann 於 14-06-24 發表
應該吾洗太擔心,我而家35w,大仔好洩成日都要大聲鬧先乖d,試過幾次激氣得濟鬧完頭暈,唯有盡量令自己放鬆 ...
我有排先捱到35週啊,你差唔多生得啦,先祝你同bb健健康康,平平安安

大宅

回覆:phoebebbc 的帖子

其實時間會好快過,我都係由未陀第二胎開始勞氣到而家就黎生

大宅

我教書成日駡人都係咁……

首頁

尾頁

跳至