自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果你嘅小朋友好硬頸,唔很聽你講你會點做?

子爵府

引用:如果你嘅小朋友好硬頸,唔很聽你講你會點做

原帖由 Viveka 於 14-06-23 發表
會架,一係不停煩佢,一係等佢冷靜左先再講過。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:你地嘅小朋友會唔會好硬頸?

我二女,唔聽講好硬頸。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

我個都係,唔聽你講!唔肯講sorry!要氹好耐先肯做!

男爵府

我以前都會氹,依家會話唔做就算,佢就會走埋黎“合作”

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我大仔係好硬頸,如果有d嘢唔按佢原定設想去做,佢會不斷在我耳邊嘮嘮叨叨,話咁係唔應該,好煩!

男爵府

以前硬頸到不得了,
大個左好好多!

大宅

引用:以前硬頸到不得了,大個左好好多!

原帖由 sweet_baby0921 於 14-06-23 發表
以前硬頸到不得了,
大個左好好多!
要到幾時先冇咁硬頸

官方特派專員

hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Viveka 發表於 14-6-23 00:19

Viveka 你好呀!之前BK Milk 都搵註冊社工寫過一篇文章,關於點教硬頸嘅小朋友,睇下幫唔幫到你~

〈硬頸的孩子怎麼教?〉@ BK Milk
http://www.bkmilk.com.hk/?p=97449

BK Milk ● 親子語,是《親子王國》提供的營養品,我們搜羅了香港、台灣、中國內地、外國的育兒、教育、健康資訊,最Fresh最鮮最有益實用。每天來看,你會發現很多新鮮事、有趣話題、健康貼士、著數情報、親子活動與好去處。

首頁

尾頁

跳至