懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

由5w開始害喜作嘔,6w開始勁嘔,食又嘔唔食又嘔,飲又嘔唔飲又嘔,日日都唔想擘大眼做人,真心想死
仲要加全日頭暈,頭痛
個人弱到企都企唔到,沖涼甘簡單都做唔到,直情好似一個廢人
捱到10w好似好啲,一日嘔一至兩次,雖然仲係全日胃頂同作嘔,但係食到少少野有番啲氣力,以為望見呢個孕吐既終點
點知,11w又黎過,返番頂峰時期食乜嘔乜,喉嚨都嘔損晒
喊完又繼續攬住個馬桶,成世女都冇試過甘淒涼

明明係想要bb,但係到依家完全感受唔到有小新生命既喜悅
覺得自己甘樣唔配做人阿媽,個個都係甘捱但我就成日怨,真係好抑鬱
我老公都話算啦我地唔會再要bb....希望呢一個乖乖地健健康康唔好有咩事
大吉利是有咩事我冇勇氣再試
真係好佩服啲媽媽,有啲一樣陀得辛苦都冇怨言,我真係好渣
有時都覺得對唔住bb,我得啲負能量俾佢,成日諗佢會唔會覺得我唔鐘意佢就走左,個人好負面
日日祈禱快啲到蜜月期
但係到孕中孕後期又會有第樣唔舒服
而家諗下都好灰

其實我都好想開開心心陀b 呀,我真係好冇用

大宅

陪月勳章 畀面勳章

回覆:純呻,地獄般既初孕期

過渡期黎架,個個媽媽必經階段,只不過反應大唔大,人人唔同!之後你就可以大喝大食,好似皇后一樣!慢慢就會習慣,需要時可以同屋企人或者朋友分享一下感受,keep住心情好d,開心d,十個月好快過!享受人生中最快樂開心既時刻。

複式洋房

五洗甘灰,我頭四个月同你情況一樣,每次嘔都會喊,覺得好辛苦有啲抑鬱,到遲啲就無事㗎啦~我同你一樣情況我都捱到、我相信你都得

大宅

遲啲bb出世 你見到佢咁得意就唔記得哂,自然會想生第2個架啦!好多媽媽都咁講 加

別墅

回覆:aibaba 的帖子

好有同感,你完全講中晒我嘅辛苦野,我前日都係好唔舒服跟住覺得好唔開心,覺得有少少抑鬱!可能係荷爾蒙影響卦?希望遲d無事

大宅

同你一樣,仲輕左15磅,我老公見我甘辛苦都叫的吾好再生,而家踏入15w,我終於開始食番小小野,希望下個月可以返工(已經3個月無返工)加油呀

aibaba  大家一齊加油!  發表於 14-6-23 10:24

別墅

我真係就快頂唔住~我反胃反到上頸~我做人咁耐未試過咁辛苦~就算以前腸胃炎都係2-3日既事, 而家既我係冇盼望, 冇盡頭~ 唔知幾時先肯收手, 食又唔係唔食又唔係, 好慘呀~~

男爵府

2020勳章

如果真係嘔得咁嚴重去萬0/屈記有藥劑師果d問同買孕婦止嘔手帶試下,又唔洗食落肚,一試無妨

大宅

我10W4D, 嘔到輕左差不多十1磅, 我同老公講如果生第二個我唔會返工, 因為一路返工一路嘔好辛苦...... 睇個勢老公想生多個.........

大宅

2020勳章

引用:我真係就快頂唔住~我反胃反到上頸~我做人咁

原帖由 sauting0820 於 14-06-23 發表
我真係就快頂唔住~我反胃反到上頸~我做人咁耐未試過咁辛苦~就算以前腸胃炎都係2-3日既事, 而家既我係冇盼望 ...
我明
完全望唔到盡頭,好灰
覺得頂唔住但係冇第二條路,都係要頂
一齊加油希望快啲有好日子過!
我岩岩想飲啖水都嘔三次

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我果時真係冇你咁辛苦,加油喇

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我果時真係冇你咁辛苦,加油喇

大宅

2020勳章

引用:我10W4D, 嘔到輕左差不多十1磅, 我同老公講

原帖由 cwl0313 於 14-06-23 發表
我10W4D, 嘔到輕左差不多十1磅, 我同老公講如果生第二個我唔會返工, 因為一路返工一路嘔好辛苦...... :igiv ...
又唔駛佢地陀佢地梗冇所謂啦
我已經好驚,講明只生一個
老公都已經ok,雖然佢之前都話理想係兩個
因為佢見我真係好死
開口埋口都係話我唔想做人

複式洋房

加油呀,唔好氣餒,呢度所有媽媽都明白你嘅心情,撐住

大宅

不如你試下去睇中醫安胎呀! 我頭4個月都係成日反胃, 望住啲食物又食唔到 但之後去睇中醫就好好多啦! 我都明白藥有三分毒, 但起碼舒緩咗不適緊要啲!

別墅

努力LA~唯有同自己講頂硬上, 有咩情緒最緊要講出黎, 想喊就喊唔好屈住屈住~~~(BTW而家講野咁正面係因為晨吐後大約10-11點有個"喘息"冇咁想嘔同反胃既時間...)

大宅

2020勳章

引用:不如你試下去睇中醫安胎呀! 我頭4個月都係

原帖由 mandyfish1005 於 14-06-23 發表
不如你試下去睇中醫安胎呀! 我頭4個月都係成日反胃, 望住啲食物又食唔到 但之後去睇中醫就好好多 ...
我試過,嘔番晒啲藥出黎
飲左兩日都係甘就放棄左
我諗住好少少冇嘔得甘勁先再去試下

mandyfish1005  加油呀! 好快就到蜜月期架啦!  發表於 14-6-23 10:55

公爵府

畀面勳章

加油喇, 我果時都係咁, 嘔到返唔到工

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

加油呀, 我完全明白, 因為我2胎都係咁!

不過, 捱過左就會好好多, 到你FEEL到BB踼你, 你又會有其它感覺!

哩個階段冇野同冇人幫到你, 不過出POST 呻下都好架, 講出黎舒服D~~~
.........................................

複式洋房

引用:由5w開始害喜作嘔,6w開始勁嘔,食又嘔唔食

原帖由 aibaba 於 14-06-23 發表
由5w開始害喜作嘔,6w開始勁嘔,食又嘔唔食又嘔,飲又嘔唔飲又嘔,日日都唔想擘大眼做人,真心想死
仲要加 ...
我同你一樣,我都係咁,嘔到輕微胃潰瘍開左藥俾我食,c6又吾係成日係我身邊,我果陣日喊夜喊,到左16週後,bb開始胎動您就會感受到果種喜悅,加油牙

首頁

尾頁

跳至