懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:aibaba 的帖子

吾好噤單啦,陀b又真係好辛苦既,你諗下第日佢出世健康個樣乜都賺反晒,吾好諗靜係生一個,要諗生多第二個,一個無兄弟姊妹好悶架,生多個有伴重開心,你陀得佢開心生出黎佢都成日笑架

禁止訪問

大宅

Thank you. 昨天去醫生到照仲未check 到有心跳,請問一般几w 先check 到?

珍珠宮

回覆:純呻,地獄般既初孕期

如果初孕仲要揍住對細路,我都抑鬱,講真我都有喊,日日話唔想要佢,但我知道呢d日子會過既,自己同自己講好快會過

男爵府

引用:Thank you. 昨天去醫生到照仲未check 到有

原帖由 hahaannie_kwan 於 14-06-29 發表
Thank you. 昨天去醫生到照仲未check 到有心跳,請問一般几w 先check 到?
我因為響外國,產檢較遲,10weeks先照第一次,基本上冇可能冇閃閃了,我照時已經成個人仔咁了
睇呢度啲jm講,早既6-7week有閃,遲既就8-9week都唔出奇
最緊要個胎有正常長大都唔駛太擔心

複式洋房

我8w之前都冇咩嘢,但到8w先正式個身子feel到好唔舒服同嘔幾次,就連每日返工都有困難,唔係我唔想返係個身體話你知你唔可以返到工,因為我要搭長途巴士又怕搭巴士返工中途會暈到,所以都係決定唔返工,留在家中休息好!

男爵府

引用:我8w之前都冇咩嘢,但到8w先正式個身子feel

原帖由 ddduck24 於 14-06-30 發表
我8w之前都冇咩嘢,但到8w先正式個身子feel到好唔舒服同嘔幾次,就連每日返工都有困難,唔係我唔想返係個身 ...
我基本上由驗到開始冇一日舒服過
真係好攞命
返唔到就抖下
真係唔好夾硬黎

男爵府

MommyPanel勳章

引用:回覆+aibaba+的帖子超級同意!有次在餐廳想

原帖由 Mamaeasy 於 14-06-28 發表
回覆 aibaba 的帖子

超級同意!有次在餐廳想了很久都不知吃什麼,老公發脾氣說我麻煩,我覺得好委屈,去廁 ...
試下揀d唔係熱騰騰嘅食物,我覺得比較舒服。
我好多時都係食完兩個鐘之後嘔,希望嗰兩個鐘有吸收到d啦。
都儘量想少食多餐每兩個鐘食d野不過返工又要開會好難

大宅

認識瑞士牛牛第一回

加油,必經階段來架. 好快過.有d咩食到就食多D

複式洋房

作嘔,反胃,頭暈,個胃翻起好辛苦返唔到工,但今日睇醫生,醫生只開一日假,連二日病假都唔開,攪到我明天又要再睇多幾次醫生攞病假紙,但今日醫完醫生返到屋企小便後抹時有少少啡,想問大家我想醫生開多幾日假在家休息係未要睇婦科先有架! 急!

複式洋房

加油啊!我之前都係咁,嘔到係咁喊,又食唔落野,又肚餓,我都嘔足一個月,所以好快過,頂住啊!
但我覺得食梳打餅係ok 架~

大宅

如果想嘔,試吓含片薑喺口(新鮮又得,醃製過都得) ,薑係可以止嘔架

希望你順利捱過孕吐時間

別墅

引用:作嘔,反胃,頭暈,個胃翻起好辛苦返唔到工

原帖由 ddduck24 於 14-06-30 發表
作嘔,反胃,頭暈,個胃翻起好辛苦返唔到工,但今日睇醫生,醫生只開一日假,連二日病假都唔開,攪到我明天 ...
應該係啦, 去睇婦科,應該會比長d假你

大宅

回覆:cream090909 的帖子

咁妳一日裡面會食到乜

大宅

引用:Quote:原帖由+lala1210+於+14-06-24+發表我

原帖由 aibaba 於 14-06-24 發表
仲要成日俾人問我想食咩
雖然佢地一片好心但我想講不如你話我知我可以食到咩
每日諗到要食野就好 ...
我太太都有咁嘅情況,但佢近日只係食到小量面包
我真係驚佢唔夠營養

男爵府

引用:Quote:原帖由 aibaba 於 14-06-24 發表仲要

原帖由 Garvinpapa 於 14-07-02 發表
我太太都有咁嘅情況,但佢近日只係食到小量面包
我真係驚佢唔夠營養

...
最差既時候一日只飲到幾啖粥水,食好少生果
咁就一日,因為再放啲咩入口都只會嘔番出黎
每個人接受食物情況唔同
我覺得水果對我黎講易入口啲,仲要雪到凍晒個隻,有啲水份又唔會太濃味
梳打餅,薑,檸檬對我唔work
可樂對我同好多jm都有效,幫助ur下胃氣,通常唔會嘔,都可以一試

大宅

引用:由5w開始害喜作嘔,6w開始勁嘔,食又嘔唔食

原帖由 aibaba 於 14-06-23 發表
由5w開始害喜作嘔,6w開始勁嘔,食又嘔唔食又嘔,飲又嘔唔飲又嘔,日日都唔想擘大眼做人,真心想死
仲要加 ...
情況同你好似 已經好內都番唔到工啦
日日都好似廢人一樣 好辛苦
咩都唔想食 食唔到 個胃超辛苦 嘔個d胃酸出黎喉嚨都痛埋 夜晚又訓得唔好 食完一陣又嘔番出黎 日日都攬住個垃圾桶過 攤係床上咩都做唔到 好唔開心 好想快d過左呢段時間

大宅

好快就過,我初期都係乜都齊,食乜都嘔,暈車浪,多痰多胃氣……我都試過辛苦到喊,但慢慢就習慣左,同過左個時期就唔再嘔,而且bb愈來愈大就會好明顯感覺到佢郁,踢你,個感覺好sweet,你就會忘記晒之前嘅唔舒服,即使佢大力踢到你痛,但你依然會好想佢踢多啲,懷孕嘅感覺就係咁奇妙

侯爵府

最後嗰個月我連行路都無氣

愈嚟愈冇記性

首頁

尾頁

跳至