自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問我唔用奶樽俾仔仔飲奶,想用杯,佢已經懂得用杯飲水,但用杯我如何量度ml....因為阿仔7匙奶粉沖240ml水……

王國長老

2020勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

用奶樽量水

Babybaby120  我都係  發表於 14-6-23 02:20

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:唔用奶樽飲奶

我係個奶樽到開左奶先倒落個杯到

ferrari2007    發表於 14-6-23 13:15

珍珠宮

2020勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆:唔用奶樽飲奶

度左杯240幾多水有幾高,以後倒反咁多水

珊瑚宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 小倩 的帖子

我想問佢轉咗杯會唔會飲少咗?即係唔慣用杯飲奶

珍珠宮

2020勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我係個奶樽到開左奶先倒落個杯到

原帖由 momoakira 於 14-06-23 發表
我係個奶樽到開左奶先倒落個杯到
我係咁!

珍珠宮

2020勳章

stepchk 發表於 14-6-23 13:10
回覆 小倩 的帖子

我想問佢轉咗杯會唔會飲少咗?即係唔慣用杯飲奶
唔會啦,除非小朋友本身係唔鍾意飲d奶只係鍾意啜奶樽
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

水晶宮

用奶樽量水, 倒番落個杯度, 認住大約幾大杯下次跟番沖咪得~
大個了, 沖濃DD或淡DD都無乜所謂喇
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

首頁

尾頁

跳至