自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

岩岩比我見到隻大强係廁所出廳,經過我隻貓面前,隻貓都唔知係咪加菲貓d朋友黎,同佢say個hi就放行

已經飛鞋飛中左佢,但唔死,走左去鞋架度,左搵右搵都搵佢唔到,我決定守鞋架待强。
平時我係會拎bio kill狂噴强哥,但我諗起之前有jm提過hair spray都可以殺强,咁我就左手拎拖鞋,右手拎hair spray.
終於比我等到佢出黎,竟然想爬牆走佬,我就用支spray 狂噴佢,佢跌返落地仲有活動能力,我就mark哥上身對佢狂掃,狂噴spray,之後就唔係好郁得啦!
咁我左手就趁佢無反擊之力嘅時候利用拖鞋重擊佢一下,再用紙巾包好同佢水葬。
之後仲要消毒地下同隻拖鞋

點解今年真係多左咁多小强嫁!住尼度2年,上年全年都唔知有無2隻,今年淨係今個月已經ko左4隻啦

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

水晶宮

好媽媽勳章

回覆:噴髮膠果然比殺蟲水好用

我個髮型師話定型水噴ok既,但過咗一陣佢會郁返

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都剛剛搞掂咗隻強哥

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我個髮型師話定型水噴ok既,但過咗一陣佢會

原帖由 丙丙 於 14-06-23 發表
我個髮型師話定型水噴ok既,但過咗一陣佢會郁返
所以要重擊多一下

但睇黎我要買多支cheap cheap hair spray專for强哥

唔知用返大陸品牌嘅會唔會死快d呢

mrhappy123  笑左  發表於 14-6-23 11:54

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我都剛剛搞掂咗隻強哥

原帖由 Starjennie 於 14-06-23 發表
我都剛剛搞掂咗隻強哥
今年真係多左,定係關我樓下有舖頭裝修同多左間雞煲事尼

瑪瑙宮

2020勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

係..今年多左強哥出黎搵食..我屋企...住咁耐..都未見過強哥出黎..有晚出現大,中強~~~~去廚房飲水...見到中強... 對住我定格唔郁~敵不動佢不動,,我行一步..佢就跑~~後來拎枝~bio kill狂噴...佢都未暈,,,火滾既我抓枝滴露噴霧噴佢3野..反肚~~~

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Starjennie 於 14-06-23 發表

原帖由 sophialing 於 14-06-23 發表
今年真係多左,定係關我樓下有舖頭裝修同多左間雞煲事尼
我覺得多咗,唔止強哥,今年我屋企仲有好多昆蟲,前排落雨有幾十隻飛蟻飛入廚房同廁所,早幾晚又試過有蝴蝶,臭屁蟲,飛蛾等等嘅嘢飛入嚟,嚇到我痴咗

伯爵府

我老公都係用定型水噴曱甴,佢話萬試萬靈~但我唔怕依d昆蟲,所以就咁捉就算

Florenceforest  就咁捉。。。  發表於 14-6-23 13:21
jenjenlarry  你好勁  發表於 14-6-23 12:23
大b駿逸細b駿晞

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+丙丙+於+14-06-23+發表我個髮

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 丙丙 於 14-06-23 發表我個髮

所以要重擊多一下

但睇黎我要買多支cheap cheap hair spray專for强哥

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 丙丙 於 14-06-23 發表我個髮

所以要重擊多一下

水晶宮

好媽媽勳章

所以要重擊多一下

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 sophialing 於 14-06-23 發表

原帖由 丙丙 於 14-06-23 發表
爆小强

丙丙  要用炸藥  發表於 14-6-23 10:30

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我老公都係用定型水噴曱甴,佢話萬試萬靈~

原帖由 藍藍 於 14-06-23 發表
我老公都係用定型水噴曱甴,佢話萬試萬靈~但我唔怕依d昆蟲,所以就咁捉就算

...
其他昆蟲我唔怕,唯獨强哥係我死穴

侯爵府

如果係响D去水位附近/SINK盆....我會淋熱水,即死!!!
上次我老公响TOILET WALL 上見到,佢仲話出廳拎鞋...我話開熱水啦~~佢即試,一噴即跌落地,死左~~~爽!!!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

sophialing 發表於 14-6-23 02:17
岩岩比我見到隻大强係廁所出廳,經過我隻貓面前,隻貓都唔知係咪加菲貓d朋友黎,同佢say個hi就放行:badfeel ...
貴仔上次用支萬潔0既去油漬嗰支水噴佢仲勁呀,

大大隻即反肚死呀,

噴髪膠我都驚佢扮死呀....

我見到呢d會發晒癲,

好在我老公同我個仔一見到就超high咁去玩.....

諗起都毛管棟

首頁

尾頁

跳至
熱門主題