0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個b仔3個月大!請問大家個bb3個月時個bb飲幾多安同幾小時食一次!因我個b本來食5安半!3小時到飲一次到!但佢好似唔飽於是我加到6安!點知佢變到一時就3個半鐘就要食!一時就瞓成7個鐘先食!請問我要叫醒佢食野嗎?!因佢lee兩日試個最長8個鐘先叫我比奶佢飲!請問正常嗎

大宅

引用:我個b仔3個月大!請問大家個bb3個月時個bb

原帖由 hijk001 於 14-06-23 發表
我個b仔3個月大!請問大家個bb3個月時個bb飲幾多安同幾小時食一次!因我個b本來食5安半!3小時到飲一次到! ...
佢由沉日開始!我見佢24小時飲得6安 6次到正常嗎

侯爵府

2020勳章

引用:Quote:原帖由+hijk001+於+14-06-23+發表我

原帖由 hijk001 於 14-06-23 發表
佢由沉日開始!我見佢24小時飲得6安 6次到正常嗎
正常丫!越大越食得多,而且越大餐數越少

禁止訪問

大宅

放心, B仔係一食D

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢肚餓會叫, 唔駛叫醒個B 飲奶架喇~
而且越大越飲得多係正常, 飲多左, 每餐的時間當然都會長返, 漸漸似返大人, 餐數少返先係.

大宅

回覆:hijk001 的帖子

我囡3m時3-4安咋(5餐),宜家7m都係6安咋(4奶1糊),你個6安6餐好叻啦,唔洗擔心。生長線正常就ok啦!

大宅

回覆:ruruandmeme 的帖子

謝謝

複式洋房

我仔今日岩岩5個月,由3個幾月開始, 每次開6安奶, 一日5餐, 但仲要吾係次次飲得晒.

我建議你除左半夜, 比佢訓最多5個小時就叫佢食奶喇. 等佢慢慢教返岩D時間

首頁

尾頁

跳至