夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

偉:

十年前我辜負了你對我嘅愛,今日,我終於受到報應了!

偉,很對不起,當年自恃年輕貌美,一聲不響地離開了你,去找我所謂嘅 "真愛"!後來從朋友口中得知你當時陷入非常痛苦之中,當時,我已好想向你說句 "對不起",但我知道你非常恨我,以你的性格,就算我找你,你在我面前,也會扮到若無其事,更可能會奚落我,所以我不敢突然找你,怕找了你之後,會觸動了你已平伏的心情,更會使你不開心!所以之後,我唯有默默地為你祝福,希望你以後能生活得快樂,可以忘記我呢個 "負心人"!

但昨晚,我又睡不到了,突然,很想借呢個位,誠心誠意向你說聲 "對不起,希望你能原諒我!" 因為我不知我今世還有沒有這個機會向你說..........偉,早幾個月前曾經在住所外碰上了你,我真的很開心,想不到原來我倆曾經住得這麼近,但原來又是這麼遠!看到你有更好的生活,我真的很替你高興,見你精神飽滿又與我寒暄了幾句,雖然你說你仍是單身,但我希望不會是我的原故吧,我相信相隔了十年時間,你不會是在我面前扮開心的,我仍會永遠祝福你,希望你能找到真心愛你的人!

我已個多星期不能入睡,因我被我的至愛辜負了,我終於明白當時你的心有幾心痛,我現在簡直是生不如死.........我知道我是時候得到應有的報應,所以希望現在,我在這裡真心誠意向你道歉後,能中斷糾纏不清的情債,下一世不要再遇上,今世大家已很痛,不想下一世也痛...........

大宅

既然佢都單身......而你又被人傷了心, 何不找找他吃個便飯呢, 可能......世事難料呢!!!!!!!!!!!!

禁止訪問

大宅

你唔好因為而家嘅失落先諗起舊情人嘅好喎,我只係怕你再傷多人一次咋,因為你好似仲為你而家嘅情人失眠,當然,如果你真係覺得係真心想同佢再一齊的話,你要做主動喇(不過要攪清楚佢係咪真係單身先)

洋房

原文章由 白活 於 07-11-18 15:52 發表
你唔好因為而家嘅失落先諗起舊情人嘅好喎,我只係怕你再傷多人一次咋,因為你好似仲為你而家嘅情人失眠,當然,如果你真係覺得係真心想同佢再一齊的話,你要做主動喇(不過要攪清楚佢係咪真係單身先) ...

妳們誤會了,我根本沒有想過要找以前那位,只是想向他說聲 "對不起",因為有人同我講,現在的情債,是上一世留下來,我唔想再將呢 d 唔開心留到下一世,希望大家下一世若有機會再做人時,不要再碰上,不再傷害大家就好了!

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

唔使刻意, 隨緣啦~
恭賀新禧,迎春接福!

禁止訪問

洋房

原文章由 florakw222 於 07-11-18 05:42 PM 發表
唔係化......現在的情債, 是上一世留下來既

大宅

如果"真愛"佢, 主動搵番佢喇!

大宅

估唔到樓主呢個傷心時候仲可以咁清醒,知道自已心中所愛,
不會因一時迷失而找水泡,以免再害人傷心多一次,
建議這句(對不起!)親身說比較好d,在這裡他可能看不到,
祝福樓主和偉先生早日找到真愛~

原文章由 misschiuming 於 07-11-18 17:27 發表

妳們誤會了,我根本沒有想過要找以前那位,只是想向他說聲 "對不起",因為有人同我講,現在的情債,是上一世留下來,我唔想再將呢 d 唔開心留到下一世,希望大家下一世若有機會再做人時,不要再碰上,不再傷害大家就好了! ...

洋房

原文章由 mmbaby321321 於 07-11-19 08:56 發表
估唔到樓主呢個傷心時候仲可以咁清醒,知道自已心中所愛,
不會因一時迷失而找水泡,以免再害人傷心多一次,
建議這句(對不起!)親身說比較好d,在這裡他可能看不到,
祝福樓主和偉先生早日找到真愛~

多謝妳明白我!

辜負了偉我相信在很多人眼中是好錯嘅決定,他條件是非常非常好,如果我為滿足物慾,我已可做少奶奶,而且他亦很靚仔,所以當時所有朋友都勸我三思,但我只想找 "真愛"!現在我更加不會再找他,因為如果我是愛他,當年我不會走!現只希望他能找到愛他而他又愛的人,而我知,他是會看得到呢個 topic 的!

禁止訪問

別墅

就算以前點都好, 以前還以前, 而家還而家, 做吾成情侶, 都可以係朋友, 都可以有聯絡, 只要兩個人知道大家的關係咪得啦, 吾駛太刻意記住以前!! :-P

禁止訪問

洋房

原文章由 jaykkchung 於 07-11-22 00:38 發表
我女朋友就係好似樓主咁

我係一個過來人 我可以比意見你
1.佢好憎你 2.佢忘記了你

10年 唔通你而家仲想同佢有什麼野?
你都唔想佢hurt 足10年 ?而家10年間好多野都唔同左 希望你可以同你的愛人一齊 不過要比心機 因為有好多的問題ge 你要克服好多野.

我而家都唔知道自己可以點好..我自己的問題都好辛苦

jaykkchung,

其實我只希望能化解情債,唔想比我同事講中,下一世又遇番呢兩個人(一個是 "偉",我傷他很深;另一個是我 "最愛",他也傷我很深),身份會倒轉,我呢一世活得很累很痛,希望下一世會開心,不論是否可以做番人!

我知 "偉" 很恨我!

雖然我唔知你的詳情,但也希望你能解決現況,活得開心!

大宅

agree
原文章由 alexbabie 於 07-11-18 18:28 發表

唔好想得太complicate, 如果佢係single, 你又攪清自己感覺, 何必比大家都有個遺憾呢?
Be Happy Everyday

洋房

原文章由 misschiuming 於 07-11-18 17:27 發表

妳們誤會了,我根本沒有想過要找以前那位,只是想向他說聲 "對不起",因為有人同我講,現在的情債,是上一世留下來,我唔想再將呢 d 唔開心留到下一世,希望大家下一世若有機會再做人時,不要再碰上,不再傷害大家就好了! ...

你可以有機會見到面已經好幸福, 我好想見都無機會

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至