跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 lisabank 於 07-11-30 13:17 發表
Edith,

你講果個網我都有興趣呀! 你pm俾我可以嗎?

Thanks!

lisabank,

send 左比你 la. 我都未開始用, 我想等 Vian 歲半先教佢中文, 但係如果早 d 知道呢個網, bb 一出世就可以用 la. 佢地有中文, 英文 flash card. 仲有一 d 刺激視覺既圖案.

男爵府

其實我覺得你又唔好將你小朋友同人地比
人比人比死人呀嘛
你自己唔開心 小朋友更加唔開心

每個小朋友能力都係唔同 有D小朋友係語言仔 有D係數學仔

家下大家D小朋友先剛一歲多D 就向到比較..幾時比到讀大學 出來搵野做?!

原文章由 小仙女Mummy 於 07-11-30 00:15 發表
收到了.. THX A LOT.. Edith.C 我要努力做個勤力媽媽..

你BB咁叻.....識講咁多英文啦 .. 點解我BB到宜家,連叫DADDY, MUMMY,都唔願意叫呢:-( , 但我發覺佢好似聽得明我所講既, 有時中文, ...

大宅

原文章由 JojoB 於 07-11-30 15:07 發表
其實我覺得你又唔好將你小朋友同人地比
人比人比死人呀嘛
你自己唔開心 小朋友更加唔開心

每個小朋友能力都係唔同 有D小朋友係語言仔 有D係數學仔

家下大家D小朋友先剛一歲多D 就向到比較..幾時比到讀大學 出來搵 ...

對呀, 由得小朋友自由發展, 我地係做引導, 係旁邊幫下佢地.

[ 本文章最後由 Edith.C 於 07-11-30 16:04 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

回覆 #39 Edith.C 的文章

Hi Edith,

你講果個網我都有興趣呀! 可以pm俾我嗎?

Thanks!

大宅

原文章由 puiting 於 07-11-30 16:15 發表
Hi Edith,

你講果個網我都有興趣呀! 可以pm俾我嗎?

Thanks!

pm 左

男爵府

Edith.C,
好多謝你...... 果個網站D資訊好全面又好實用.
你講的無錯.BB好似一張白紙,宜家我地比佢咩,佢就係咩了, 所以一切都BB日後既性格發展都睇返1-3歲呢個階段,我地做父母既比咩佢了..
你宜家用全英文同BB交流? 我中英夹埋,但我唔會一句野又英又中,咁好混亂,而且對BB學習英文都唔好。
再次多謝你。。

原文章由 Edith.C 於 07-11-30 12:12 發表

我都覺得 bb 識聽好多野, 所以吾好係佢地面前亂講野 .
我用 disney 教材, 不過吾係買左, 小朋友就會叻, 要真係用得正確同有時間用先好買, 因為真係貴, 如果你有興趣, 我介紹個 advisor 比你, 你聽下佢點講 ...
親子王國以外之連結已被刪除

大宅

喜喜無事wow...大便正常!

原文章由 豬仔肥媽咪 於 07-11-27 22:40 發表
Ling :
話時話, "喜喜" 早餐飲 "羊奶"
晚餐飲 "A+"
可唔可以呀!!
其實我一路都想比"浚然"轉羊奶
但係隻c6又好多野講, 又話我轉來轉去
又攪到佢個囝

大宅

我買左 d honey pop 比 Vian 食, 尋日比佢試食, 食之前問佢食吾食 mum mum, 佢孟咁 mum, 攞左 1 粒擺落佢個口, ok 喎, 開左 90ml 羊奶, 落左小小 pop, 點知佢一匙都吾食. 但係我一粒粒擺落佢口, 佢又食, 無論浸左奶或無浸都食, 但一粒粒食, 餵到天光都未餵完, 最後我自已食晒.

我地 d bb 已經14個月大, 一日內食吾同既奶粉係無問題, 其實仲好, 因為食物要多原化.

covermark, check pm.

禁止訪問

男爵府

其實有俾諗過俾牛奶instead of 奶粉呢?

大宅

原文章由 jackiejason 於 07-12-3 16:46 發表
Edith,
我都想試下俾羊奶Jason啊. 我都要入會form 同promoter 電話.

Thank you

send 左 form 比你, 你試左 samples 先, 佢地有埋 $5 coupon 比你, 買一 can 先. promotor 個到可能要買成箱 (12 can), 遲 d 先 call. 因為個電屋企, 宜家比吾到你.

男爵府

.我BB宜家食緊:羊奶,雪印,A+,雅培(食完就退出),佢都食的好好好,而且呢排D便便軟左好多..

原文章由 Edith.C 於 07-12-3 16:16 發表
我買左 d honey pop 比 Vian 食, 尋日比佢試食, 食之前問佢食吾食 mum mum, 佢孟咁 mum, 攞左 1 粒擺落佢個口, ok 喎, 開左 90ml 羊奶, 落左小小 pop, 點知佢一匙都吾食. 但係我一粒粒擺落佢口, 佢又食, 無論浸左奶 ...
親子王國以外之連結已被刪除

複式洋房

Edith.C,

個網頁我都想要,可否pm埋比我呀? thanks!
我也是用world Family 的教材,但我個仔又未識講wo,有時會扮動物叫的,唔知可否話比我知你是怎樣用的呢? 我每天比佢看15-20分鐘dvd,他是喜歡看,每次一開佢便會好似片頭咁,嘩一聲的,不過看了一段時間他都會自己走開的,書佢只會撕,都有教佢唔好呀! 聽就不是長期播住,睡便是一定播bed time song la! 請指教一下! 我都是想有效的運用,我也是期望他可用玩的方式來學習啦!

原文章由 Edith.C 於 07-11-30 12:12 發表

我都覺得 bb 識聽好多野, 所以吾好係佢地面前亂講野 .
我用 disney 教材, 不過吾係買左, 小朋友就會叻, 要真係用得正確同有時間用先好買, 因為真係貴, 如果你有興趣, 我介紹個 advisor 比你, 你聽下佢點講 ...

[ 本文章最後由 YanLongB 於 07-12-4 10:04 編輯 ]

~恩朗&細B生活點滴~*耶穌愛你*[/url]

洋房

Edith,

你講個網頁我都想要,可否pm埋比我呀?
thanks!

大宅

原文章由 YanLongB 於 07-12-4 09:49 發表
Edith.C,

個網頁我都想要,可否pm埋比我呀? thanks!
我也是用world Family 的教材,但我個仔又未識講wo,有時會扮動物叫的,唔知可否話比我知你是怎樣用的呢? 我每天比佢看15-20分鐘dvd,他是喜歡看,每次一開佢便會好似 ...

pigeon BB, YanLongB,
pm 左比你地, 估吾到咁多人有興趣, 我自己都未開始用.

YanLongB,
你個 advisor 有無成日打比你 follow. 佢地應該要跟進喎.
我自己要返工, 每天早上同佢睇 sing along, 晚上同佢睇 basic abc, 星期六日早上睇 play along, 全日不停播歌仔, spoken verson, story. 晚上有時同佢玩下玩具, 讀咭機, 海布上生字. 佢地學得快 or 慢, 由得佢地啦. 我細佬個仔 1歲開始用, 初初成日覺得無咩效果, 又覺得佢吾鐘意, 宜家用左大約 10個月, 學左好多生字, 見到電視播賽馬, 識得指住話 "horses". 因為佢差不多兩歲, 會識講多 d 野同 d 音可以發得正. 我地 d b 只有 14個月, 佢地都係仍然吸收多於放出, 你小心留意下你個 b, 佢就算吾識講, 佢係識得架, 到佢識得講時, 可能一次過講好多野比你聽, 到時嚇死你架.

洋房

塗花生醬嘅麵包,同埋水蛋.

複式洋房

Edith.C,

收到,thanks! 多謝你的意見呀! 我想我都要努力點,我也是要返工,都是靠女麻女麻幫下手播才得了!

原文章由 Edith.C 於 07-12-4 12:54 發表

pigeon BB, YanLongB,
pm 左比你地, 估吾到咁多人有興趣, 我自己都未開始用.

YanLongB,
你個 advisor 有無成日打比你 follow. 佢地應該要跟進喎.
我自己要返工, 每天早上同佢睇 sing along, 晚上同佢睇 basic ...

~恩朗&細B生活點滴~*耶穌愛你*[/url]

男爵府

花生醬。。怕唔怕小朋友會敏感?

花生好易敏感喎 

原文章由 coffeemm 於 07-12-4 21:32 發表
塗花生醬嘅麵包,同埋水蛋.

大宅

今朝比芝蛋冶 Vian 食,佢吾 like

[ 本文章最後由 Edith.C 於 07-12-7 16:21 編輯 ]

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至