自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我已有心水師傅,上網搵既,個師傅叫我俾d id copy,地址証明俾佢做學牌同排期考試,因為排成半年,所以會到差不多考試既2,3個月先學,其實文件放向佢度,講真我有d吾放心,話晒個人資料,如果佢吾見左,吾知俾咩人攞左都幾麻煩,所以想問各位,你地都係師傅幫你地keep文件嗎?可否自己做學牌,到差不多時間才搵佢教呢?thx

公爵府

2024勳章

引用:我已有心水師傅,上網搵既,個師傅叫我俾d

原帖由 北京狗 於 14-06-27 發表
我已有心水師傅,上網搵既,個師傅叫我俾d id copy,地址証明俾佢做學牌同排期考試,因為排成半年,所以會到 ...
我搵個個要我自己去運輸處搞, 但我覺得佢搞埋好d, d手續好費時

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:北京狗 的帖子

師傅keep文件,用信封入好放車内

男爵府

回覆:有無人試過搵私人師傅學車,有野想問

我自己去運輸處排,好易搞,自己keep所有野,到時個師父唔好可隨時叮走佢

男爵府

好媽媽勳章

可以,我老公做教車會幫客整,其實d野唔會放好耐,因為你個筆試通常6星期後要考,仲要比書你温,所以一整好出咗學牌同筆試信就約你拎番d野,你都可以自己上去整,填T D 555,T D82,帶埋id,地址証明就可以
ps:唔係揾生意,只係知道所以回

奀b仔9月16日出世啦~

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:可以,我老公做教車會幫客整,其實d野唔會

原帖由 奀b豬媽咪 於 14-06-27 發表
可以,我老公做教車會幫客整,其實d野唔會放好耐,因為你個筆試通常6星期後要考,仲要比書你温,所以一整好 ...
順便想請教下,考唔試前幾多個月開始學好?

大家好,我是子悠~~

男爵府

引用:我已有心水師傅,上網搵既,個師傅叫我俾d

原帖由 北京狗 於 14-06-27 發表
我已有心水師傅,上網搵既,個師傅叫我俾d id copy,地址証明俾佢做學牌同排期考試,因為排成半年,所以會到 ...
我剛報完,平日早上去15 mins 內完成。
借機會問下,有冇教棍波私家車師傅介紹?

別墅

你唔放心可以自己去排期,師傅無所謂嘅

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 奀b豬媽咪 於 14-06-27 發表

原帖由 yubiwa310 於 14-06-27 發表
通常2-3個月前開始學,時間大家就,因為大多數師傅都好full

奀b仔9月16日出世啦~

公爵府

可以自己去運輸署搞

大宅

引用:Quote:原帖由 北京狗 於 14-06-27 發表我已

原帖由 miss321 於 14-06-27 發表
其實我都係上網搵,所以吾敢介紹,不過之前有個jm介紹左個,佢要晚上先上得堂,但我要湊仔,所以吾arm我,如你要話我知,可pm你,
p.s.我從未上過佢堂,係其他jm上過話好

大宅

多謝甘多位回覆

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 北京狗 於 14-06-27 發表我已

原帖由 miss321 於 14-06-27 發表
我考完冇耐,可以介紹俾你~
Pm u

複式洋房

回覆 ~Emily~ 的帖子

請問可否PM我師傅資料? 我下個月要開始學了, 仍無頭緒找哪位師傅, 謝謝!

伯爵府

yubiwa310 發表於 14-6-27 21:06
我個時都係早兩個月密集式咁上堂,每星期一次,每次兩堂!到考之前個兩三日就日日上!太早學,太散咁學反而我覺得無咩用!
睇下你考邊條線啦,一般都OK,夠時間!

男爵府

BK Milk勳章

引用:回覆 ~Emily~ 的帖子請問可否PM我師傅資料

原帖由 04bb 於 14-07-03 發表
回覆 ~Emily~ 的帖子

請問可否PM我師傅資料? 我下個月要開始學了, 仍無頭緒找哪位師傅, 謝謝!
已pm

首頁

尾頁

跳至