跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 柴灣媽咪"聚腳地"

咁做左無痛分娩有咩好及有咩唔好?==>好處就係唔洗痛到死死下, 因為太痛太緊張, 宮口都唔會開得好(我自己個case). 唔好就係可能會有腰痛的後遺症(醫生講), 你去產檢時問下啦.

我怕到時下身無知覺唔識用力,要吸出黎===> 生果時係有D知覺嫁, 只係唔痛, 不過係feel到BB要出來. 不過我個仔都係吸出來, 因為佢個頭位唔係太好, 個頭又大.

係咪到臨生咁上下會停藥,咁咪好痛?==>醫生手勢好好, 唔會痛嫁.

你住康翠,有冇去星悅漁港飲茶?長發好似麻麻地!==>星悅漁港D服務好差呢(未改名之前去過). :-x

男爵府

Joey2002
Nice to meet you! :-P
你仔仔個名好有意思呀!永遠快快樂樂!
得閒多d上來一齊傾計。

男爵府

小新媽媽
衷心的多謝您詳細的解答!

星悅漁港而家唔同晒,裝修、服務、食物都比以前好!得閒試下。其實初初搬黎呢到都幾唔習慣下,住就幾清靜,但買餸就極之唔方便!

複式洋房

你好呀甜心糖糖:我同佢daddy都係想佢永遠開心所以幫佢改個咁架名呀!係呢?你係第一胎呀就快出世woo,係唔係好緊張呢?係仔仔黎架!好開心呀!唔知係唔係一我肥仔黎呢?

樂樂3歲半啦,就快又有多一個弟弟同佢玩啦! 我預產期係12月5號而家會係澳門出世! :-D

男爵府

甜心糖糖 寫道:
星悅漁港而家唔同晒,裝修、服務、食物都比以前好!得閒試下。其實初初搬黎呢到都幾唔習慣下,住就幾清靜,但買餸就極之唔方便!

你搬左來幾耐啦?? 我通常weekend去興華村買肉, 魚啊. 係工廠果處間批發菜檔買菜. 平時如果收得晏, 就係惠康買羅. 無辦法.

大宅

hello, 甜心糖糖 ,

I also live in Koway Court! very happy ah! your son will be coming soon!
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid150/p3e66b2fbef21b335d386b7273109e2fe/f5ec1a3f.jpg[/img]

大宅

小新媽媽, 甜心媽媽,

小新媽媽你附間酒樓係未叫"大豐"呀?我之前都去過食晚飯, 但相比昇悅我覺得後者坐得舒服d以及有大電視。

雖然我不是住koway court 但多時會返來同媽媽飲茶 or 到樓下的翠湖食炒粉麵, 腸粉... 呀!你們有無去過那間呢?

靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

大宅

Hi 甜心,

我今日終於飲了糖水, 我覺得今次好似比起上一次易飲, 但今日都有位媽咪嘔呀。

咁你執了入院野未呀,我仲未開始呀。

靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

男爵府

claire11,

係啊, 附間酒樓係叫"大豐"呀. 昇悅地方係好D, 不過依家D侍應服務如何啊? 等我搵日去試下先.

到樓下的翠湖食炒粉麵, 腸粉... 呀!===> 唔知有依間野添, 可能無留心個名. :-P :-P :-P

男爵府

各位靚靚媽咪

想問柴灣有咩巴士可直接出尖沙咀架?唔想撘MTR
大家有沒有餵母乳呀?我打算餵,希望我到時貨源充足
近來我都開始食d涼野去胎毒了,人地話白蓮鬚煲雞蛋易生d,但我怕會涼得滯會引致早產,會嗎?我只係食西瓜、飲下綠豆沙咋,好奇怪食完第二日,個身出左d好細小既紅點,莫非這就是胎毒!

Joey2002
我仲未改好名,等呀b出左世先!而家安心養胎,因為呀b已掉左頭,經常壓著我下面,搞到我有時好鬼酸痛! 痛起上來行路"亞"下 "亞"下好似隻鴨!haha
我諗我呀b唔肥得去邊,因為佢呀媽即係我重得唔多,我未有之前得95磅,家陣34週零5日只有120磅,total重左25磅咋!我平時已經食好多野架啦!

小新媽媽
我搬左來高威年幾啦!不過就未知"訂"邊到多餸買,剩係識得行去柴灣街市,行咁遠拎到死死下。
因為未有呀b之前我要返工架,放左工通常返奶奶或呀媽屋企食,係而家無做野先至煮下飯仔!
好多謝你介紹另一些買餸地方,等我呢幾日去下興華村八下先!

男爵府

甜心糖糖,

巴士可直接出尖沙咀==>106, 118 係大鈄路搭
大家有沒有餵母乳呀==> 喂左13個月, 你有信心同決心一定得, 我支持你.

你依家得閒就諗定個好名,等呀b出左世你就周身唔得閒!

我都係搬左來幾年之後至知"訂"邊到多餸買, 用架買送車買送啦. 我樓下都有個街市仔, 不過D野就貴d.

男爵府

claire11,小新媽媽
"大豐"又改左名叫"長發"啦!
claire11講得啱,星悅就比較新淨坐得舒服d,點心即叫即蒸,尤其是蝦餃和蘿白鬆絲酥不可不叫!
仲有我都有去翠湖食野架,通常食粥和,炸兩幾正架!
小新媽媽你真係要揾次試試啦!

claire11
咁叻女仲話d糖水易飲左!hehe,我諗你今次測試實會pass既,放心吧!
你依家7個幾月,重左幾多、個肚圍有幾大?
我一早已執定走佬袋啦!我一袋呀b一袋,好似旅行咁! :-P
咦!你媽媽住高威,咁即係你由細住到大架啦!

pang-duck
係呀住得好近呀!我住Block4,你呢?樓下有沒有撞見個大肚婆,可能係我呀!我下個月生得啦!心情梗係緊張啦!
你仔仔叫咩名呀?個樣好醒目下喎,自己湊定比人湊呀?

大宅

Hi, 甜心糖糖 & Claire 11 & 小新媽媽,

,星悅 IS better than 長發, area is clean & have ' big TV ', also the food is very good taste!

翠湖 very very good ah! the price is very reasonable & the food is very good taste! I always with my son & husband to have lunch!

I live in Block 1, may be meet U in one day! he..... he.... :-P
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid150/p3e66b2fbef21b335d386b7273109e2fe/f5ec1a3f.jpg[/img]

男爵府

pang-duck, 甜心糖糖 & Claire 11,
聽你地咁講, 好, 等我依個星期日去"星悅"試下先. 翠湖即係邊到啊. 我真係一D印象都無.

複式洋房

小新媽媽 :你個仔仔而家幾大呀?讀緊書未呢?
樂樂3歲半啦,就快又有多一個弟弟同佢玩啦! 我預產期係12月5號而家會係澳門出世! :-D

男爵府

Joey2002,
22個月, 仲未讀. 依家諗緊比佢讀邊間幼稚園. 係呢, 你有么心水啊???

男爵府

各位..

我仲未係柴灣媽咪...不過應該就黎係架喇...可以加入嗎?

小新媽媽,

我都搵緊學校呀!

男爵府

oknsca,
你睇左邊間啊, 大家交流下.

複式洋房

小新媽媽 :樂樂佢係02年1月出世,所以佢都要係05先可以讀k1,不過我就諗住今年8月比佢讀住bb班先,因為我有要返工得佢工人睇住,好似好悶咁同埋等佢習慣下先law!我就諗住比佢讀聖道明呀,不過都好鬼貴呀,成$2600一個月呀,到k1就平d$1500幾呀

男爵府

Joey2002,
聖道明係咪係杏花村啊? 半日啊? 我見樓下有好多小朋友讀依間, 有么好啊?

首頁

尾頁

跳至