自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+jlmaz+於+14-07-02+發表無JB

原帖由 ozoz 於 14-07-02 發表
無JB都咁!
所以我先覺得好冤屈,真金白$買來問題機,仲要俾780!之前有個案又係咁

琥珀宮

引用:我由iPhone+4一直換換蘋果機到5s,+去過整2-

原帖由 wcandtt 於 14-07-02 發表
我由iPhone 4一直換換蘋果機到5s, 去過整2-3次,次次好爽手,service 100分。

你個case, 好奇怪,咁大間公 ...
不信Apply會咁屈個客,會不會係出廠時或Apple人員維修時程序有人為錯誤,例如將樓主架機零件同其他掉亂!
樓主確實無辜,慘情!

晴B媽  i think so, too  發表於 14-7-2 10:02

子爵府

引用:咁真係好慘bor可以向apple+總公司正式launc

原帖由 nightingale 於 14-07-02 發表
咁真係好慘bor

可以向apple 總公司正式launch complaint 嗎?
我想,我問apple總公司電郵,佢地話無!我要求要香港工程部電話,佢話無,只有email,我要,佢話不可提供,我話你們地址呢?佢話不可提供!

子爵府

引用:咁真係好慘bor可以向apple 總公司正式launc

原帖由 nightingale 於 14-07-02 發表
咁真係好慘bor

可以向apple 總公司正式launch complaint 嗎?
同意要據理力爭,同埋真係唔知係咪某部分職員問題,認為可以escalate 上去。咁大間公司,程序上咁古怪咁神秘??

珊瑚宮

回覆:好冤屈,全新半年5S機竟然話係改裝機!

唔係化

別墅

點解唔直接攞去apple store? 要經旺角? 經多重會唔會係俾人換左?

別墅

引用:真心覺得蘋果咁好過去搶,感覺係俾人話我殺

原帖由 jlmaz 於 14-07-02 發表
真心覺得蘋果咁好過去搶,感覺係俾人話我殺左人,但又唔俾證據我,然後強行收監,仲要收返我法庭行政費果隻 ...
我記得我買電話時又要簽單上一d條款,都好似買樣野都免責咁多野,消費者比人蝦咁,因為我求佢唔係佢求你咁,唉!

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

子爵府

引用:Quote:原帖由+wcandtt+於+14-07-02+發表我

原帖由 木土土 於 14-07-02 發表
不信Apply會咁屈個客,會不會係出廠時或Apple人員維修時程序有人為錯誤,例如將樓主架機零件同其他掉亂!
...
我也咁向apple反咉,但apple並無意思自己反省調查,叫我尊重佢地工程部,同時又唔話我知邊到出事,話係機密

伯爵府

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+14-07-02+發表無JB都

所以我先覺得好冤屈,真金白$買來問題機,仲要俾780!之前有個案又係咁

...
可能d授權中心職員問題?鄧你激氣。幫推上報!

jlmaz  多謝你  發表於 14-7-2 09:57

子爵府

引用:點解唔直接攞去apple+store?+要經旺角?+經

原帖由 harridolly 於 14-07-02 發表
點解唔直接攞去apple store? 要經旺角? 經多重會唔會係俾人換左?

...
因為約不到

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+orangekkkkk+於+14-07-02+發

一樣,因為而家正正係apple自己檢查我部機
我個人意見,你去Apple store (唔係佢地授權的維修中心)應該有得拗

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

子爵府

引用:Quote:原帖由+nightingale+於+14-07-02+發

原帖由 little_monkey 於 14-07-02 發表
同意要據理力爭,同埋真係唔知係咪某部分職員問題,認為可以escalate 上去。咁大間公司,程序上咁古怪咁神 ...
我想,我問apple總公司電郵,佢地話無!我要求要香港工程部電話,佢話無,只有email,我要,佢話不可提供,我話你們地址呢?佢話不可提供! 佢話佢話不到事,我要求揾個話到事的傾,佢話話到事的人不對外!

男爵府

樓主, 你拎咗去apple外判既維修中心, 而唔係直接拎去apple度整. 外判果度我自己就覺得好麻煩, 因為有次我條叉電線叉唔到, 我拎去旺角銀城apple外判維修, 因當時貪唔駛約時間, 隨時都可以walk in 上去, 當職員收到我條線後, 好似驗屍咁驗, 跟住就話要放低等cf睇, 又話條線有爛, 我見反正點都有可能要嚟多次同埋感覺佢地service唔係好好, 我就無放抵. 之後再拎去又一城apple度整, 人地一睇(當然無係我面前驗屍), 就馬上換條新比我, 呢度service一流

momobbbbb  旺角嗰到係好差!成日話冇得整!個個都建議換機!!  發表於 14-7-2 21:22

子爵府

引用:Quote:原帖由+jlmaz+於+14-07-02+發表一樣

原帖由 orangekkkkk 於 14-07-02 發表
我個人意見,你去Apple store (唔係佢地授權的維修中心)應該有得拗
無,apple回我,叫我要尊重apple工程部結果,話呢個結果無可改變,要我俾780拎回無維修過的機

公爵府

點解你唔去Apple store要去維修中心?你買機一年內有壞可以去Apple store換過部新機,唔駛去維修架!我都換過2次,佢地check完部機有問題會即時換部新俾你,好快手,根本唔需要拎去維修部架喎

禁止訪問

引用:我係舊年12月係apple+online+store買入全新

公爵府

你不如上Apple store website 預約genius bar去換機啦

子爵府

引用:我係舊年12月係apple+online+store買入全新

我係舊年12月係apple online store買入全新5S,今年6月發現叉唔到電,於是拎去apple授權的旺角維修中心TSO ...
1年內拎返去Apple store可以換翻新機!唔洗去維修!

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+orangekkkkk+於+14-07-02+發

無,apple回我,叫我要尊重apple工程部結果,話呢個結果無可改變,要我俾780拎回無維修過的機

...
唔係Apple cs hotline呀,d人費費地,去Apple store Genius Bar

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

首頁
12345...14

尾頁

跳至