爸爸專區

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

引用:另外, 我又問多個白痴問題, 見係第二個舖,

原帖由 Sindy 於 14-07-04 發表
另外, 我又問多個白痴問題, 見係第二個舖, 你地講+/-波... 其實係咩黎? 我其實唔係新手, 不過之前渣棍波, ...
平時唔搞佢就普通自動波操作,轉去+/-模式就透過撥波棍去+/-而人手控制波段當棍波玩

禁止訪問

大宅

引用:師兄, 請問你喺邊度搵2手M5 and M8

原帖由 WanWah 於 14-07-04 發表
師兄, 請問你喺邊度搵2手M5 and M8? 我都想出架
28car.com

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

johnnywalker 發表於 14-7-4 15:56
一般自動波波棍放在D位,而想玩+-時,就撥去右邊M位,M位可推上推落,+就係UP GEAR,即1轉2,2轉3,3轉4等 ...
咁點知我現時行緊咩波? 顯示板有嗎?

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

johnnywalker 發表於 14-7-4 16:33
有顯示
其實駕駛樂趣既話, 我鐘意渣棍波的, 不過成日接仔女既話, 一定係自動波.. 哈哈, 咁真係好, 滿足到我兩個願望... thanks

eltontth  對我呢啲考完棍波無揸過嘅尤其好  發表於 14-7-4 18:45

珍珠宮

好媽媽勳章

eltontth 對我呢啲考完棍波無揸過嘅尤其好 發表於 半小時前

我一考完就渣棍波, 一渣兩年, 果時廿歲唔夠, 好好玩, 但而家人老左, 車小朋友, 懶得就懶....

大宅

回覆:Mazda5- Mazda8

M5 行貨好似係冇keyless,有的應該係水貨。

珍珠宮

好媽媽勳章

jonathanchans 發表於 14-7-4 21:38
M5 行貨好似係冇keyless,有的應該係水貨。
明白... 其實行貨同水貨有咩好處同唔好處呢?

伯爵府

m5

男爵府

Sindy 發表於 14-7-4 21:42
行貨有原廠保養水貨冇, 但水貨都有生存空間, 因為車價平過原廠, 同埋比原廠做保養都幾貴.

別墅

引用:Quote:jonathanchans 發表於 14-7-4 21:38

原帖由 Sindy 於 14-07-04 發表
行貨在香港新車落地行極有幾多!
水貨多粗咪車內在問題多啲。一系買水貨Brand new,即全新車到香港水貨版!

Sindy  thx  發表於 14-7-5 10:45

珍珠宮

好媽媽勳章

Streetboy 發表於 14-7-5 10:01
行貨有原廠保養水貨冇, 但水貨都有生存空間, 因為車價平過原廠, 同埋比原廠做保養都幾貴. ...
ic,咁即係二手既話, 都係無保養.. 車OK就無問題囉可? (預先問下)

男爵府

Sindy 發表於 14-7-5 10:37
ic,咁即係二手既話, 都係無保養.. 車OK就無問題囉可? (預先問下)
可以咁講, 不過買二手車有一定風險, 有朋友買水貨車冇乜問題, 亦有朋友買私讓都問題多多, 都講d運

別墅

引用:Quote:Sindy 發表於 14-7-5 10:37 ic,咁即

原帖由 Streetboy 於 14-07-05 發表
可以咁講, 不過買二手車有一定風險, 有朋友買水貨車冇乜問題, 亦有朋友買私讓都問題多多, 都講d運 ...
買車一向都講運氣

珍珠宮

好媽媽勳章

Streetboy 發表於 14-7-5 11:04
可以咁講, 不過買二手車有一定風險, 有朋友買水貨車冇乜問題, 亦有朋友買私讓都問題多多, 都講d運 ...
咁又係

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

Ivancccc 發表於 14-7-5 17:14
其實買車同買電器一樣都係講彩數,話丰田車少嘢整,咪一樣大把人偈油食得勁要換偈,將心比己,你賣車都係為 ...
其實萬事得由323/626時, 我都幾鐘意佢, 最近睇返D車, 原來話以前好唔掂, 我又唔多覺... 最近仲話好過以前添.. 所以我完全無懷疑過呢間車廠.. D人話豐田個二手價硬淨D就的確既, 不過我又覺得自己能力應付到, 二手價又唔係咩問題, 我買二手車都係平買返黎架啦, 除非出新車啫...所以我都同意你講的

首頁
12345...9

尾頁

跳至