自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我張入數紙走晒色,我當時又唔記得第一時間影相,間公司要我出示入數証明,我提供唔到,我有打簿,不過無銀行月結單,佢地會計又唔肯幫我查返條數,我俾埋入數時間,佢地都唔肯查,拖左成個月,都唔肯發貨,雖然只係幾十蚊小數目,我問過銀行,要查返條數,手續費都唔止幾十蚊,但我覺得間公司好唔friendly,仲係做小朋友用品生意,想問吓你地,我咁既情況下,去消委會有無用?係咪好多公司都係咁,唔肯幫客人查返入數記錄,承機唔發貨,年終都賺埋唔小。

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:請教:網購問題

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆:Ashley_ash 的帖子

一間公司個會計唔負責查數架咩?而且間公司有賺我錢架喎

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:chrislpy 的帖子

係,據我知好多賣bb 用品公司都係咁,打簿個個條數都一樣,唔會睇到邊個戶口入數架,佢地想幫你查都查唔到。我見過幾間公司係fb 呻呢樣野,其中一間影埋紅簿仔出黎。呢d 多數都係公司仔,幾人公司,隨時連商業登記都無,邊度有會計丫。 就算大公司,好似萬0 咁,出示唔到單據,都退唔到錢啦。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:一間公司個會計唔負責查數架咩?而且間公司

原帖由 chrislpy 於 14-07-03 發表
一間公司個會計唔負責查數架咩?而且間公司有賺我錢架喎
唔係幫d客查數囉

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆:sfmeow 的帖子

咁如果唔係公司仔,佢響旺角有間門市,有商業登記,咁都係查唔到?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:咁如果唔係公司仔,佢響旺角有間門市,有商

咁如果唔係公司仔,佢響旺角有間門市,有商業登記,咁都係查唔到?
咦,你係咪講bxby shxp? 成日見bk jm 講

有門市,我諗你可以試下問銷委會點做。查數要睇下佢幾時盤點一次。

你係咪熱親張過數紙?咁快甩晒色既。多數都一段時間先會甩色,有無剩番少少印?

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆:sfmeow 的帖子

係呀,就係果間,張紙本身出嚟既時候已經好淺色,佢訂好多貨都要訂,要個幾月後先有,我都唔係第一次幫襯佢地,但就係第一次發生呢種事,盤點可以幫我查到?

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:一間公司個會計唔負責查數架咩?而且間公司

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆:Ashley_ash 的帖子

當然啦,公司同客永遠都係對立

男爵府

引用:係呀,就係果間,張紙本身出嚟既時候已經好

係呀,就係果間,張紙本身出嚟既時候已經好淺色,佢訂好多貨都要訂,要個幾月後先有,我都唔係第一次幫襯佢 ...
真係唔會show到時間同户口㗎,一日咁多單,好難幫你查到,查到都好嘥時間,買時講明要keep,而家責任去左你度,講真,要咁查數真係一單都嫌多。。唯有你自己查左比佢

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

引用:Quote:原帖由+chrislpy+於+14-07-03+發表咁

原帖由 sfmeow 於 14-07-03 發表
咦,你係咪講bxby shxp? 成日見bk jm 講

有門市,我諗你可以試下問銷委會點做。查數要睇下佢幾時 ...
咁jm通常講佢咩?

公爵府

2018復活節勳章

但你入完數唔係要send番receipt比佢哋確認?咁入完數點confirm?通常網購都入完數影低send比店跟手自己都有個record

個個都比同一銀碼,有會計都無用,點查,人哋銀行簿都只睇到銀碼睇唔到時間同邊個入

珍珠宮

引用:係呀,就係果間,張紙本身出嚟既時候已經好

係呀,就係果間,張紙本身出嚟既時候已經好淺色,佢訂好多貨都要訂,要個幾月後先有,我都唔係第一次幫襯佢 ...
個d 代購公司就算盤點,都對唔到邊條數係你入,哎,凍過水喇。 話時話,多數都係你send 左入數紙,呢d 代購先會訂貨,你當時有無send 過俾佢呀?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+sfmeow+於+14-07-03+發表咦,

咁jm通常講佢咩?
我見d jm 話係黑店,成日無貨,排好耐隊先收到。

珊瑚宮

消委會都睇case幫,係你提供唔到證明俾間公司,又唔係騙案,關消委會咩事。要間公司幫你查條數,晒人地人力及時間,若果間公司肯但要收番手續費,你會唔會俾。仲有, 會計作用唔係幫客人查數,要搞清楚。

琥珀宮

回覆:chrislpy 的帖子

算啦,幾十蚊就當自己大意既捐失,間公司佢地要查一樣要搵銀行查要比手續費!

珍珠宮

畀面勳章

引用:我張入數紙走晒色,我當時又唔記得第一時間

我張入數紙走晒色,我當時又唔記得第一時間影相,間公司要我出示入數証明,我提供唔到,我有打簿,不過無銀 ...
間公司我有幫襯過
埋怨多數係遲交貨,唔call客,訂錯或比錯貨客
退錢有証明我退過2次都退到

你唔記得影相好難做
真係查唔到邊條數係你

我試過幫襯另一間
果個當時因為剛開業好少人幫襯
我唔記得攞入數紙
果間公司話
好彩當時入數人唔多
唔係好難查到條數係唔係你
如果唔係我都攞唔到貨⋯