興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我只係想將幾個 cell copy 去第二度,
但當我 paste 時, 佢唔係 paste 我揀果幾個 cell,
而係將我個 file 成個好似貼圖咁貼返上去.
我想將個圖 delete 又唔得.
整得兩整, 個 cursor 就不停咁眨眨眨,
眨到眼都花.

天啊, 我部豬腦究竟搞乜呀?

男爵府

我岩岩發現, 打開 edit - clipboard, 裡面有 24 個 file 本身的圖樣, 但不能 clear all.
禁 clear all, cursor 不停閃, 果 24 個圖就不停 scroll up & down.

我開個新excel file, edit-clipboard 裡面一樣有 24 個 空白 worksheet 的圖樣.

點算? 點樣可以剷走佢地?

原文章由 咕怪媽媽 於 07-11-26 20:37 發表
我只係想將幾個 cell copy 去第二度,
但當我 paste 時, 佢唔係 paste 我揀果幾個 cell,
而係將我個 file 成個好似貼圖咁貼返上去.
我想將個圖 delete 又唔得.
整得兩整, 個 cursor 就不停咁眨眨眨,
眨到眼都花.

天 ...

男爵府

救命, 有冇人可以幫下我

原文章由 咕怪媽媽 於 07-11-26 23:03 發表
我岩岩發現, 打開 edit - clipboard, 裡面有 24 個 file 本身的圖樣, 但不能 clear all.
禁 clear all, cursor 不停閃, 果 24 個圖就不停 scroll up & down.

我開個新excel file, edit-clipboard 裡面一樣有 24 個 ...

洋房

pls state u want copy from excel to what probem??? word? other excel sheet? etc...

首頁

尾頁

跳至