自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

別墅

回覆:想問...AA制生日會

主人家傻的嗎?結婚做禮都冇規定幾錢啦!我係你就唔去

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

夾錢

禁止訪問

珊瑚宮

五去。

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

引用:我想講.....明天就是了, 但剛剛才收到訊息.

原帖由 lokling75 於 14-07-06 發表
我想講.....明天就是了, 但剛剛才收到訊息.. 我仲以為而家潮流興係咁..但我C6就話邊有咁做法 ...
樓主,我認我好8卦,記住事後講黎聽吓,會唔會只得小貓三四隻去,我估去果d,多數好似你話齋,係應承左唔好意思唔去咋

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔去

去就唔送禮物,學主人家搞新意。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

痴線, 羅漢請觀音咩, 無錢咪鬼攪! 咁肉酸!!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:如果好fd又明知人地屋企環境應該唔會計較

原帖由 catwong623 於 14-07-06 發表
如果好fd又明知人地屋企環境應該唔會計較
屋企環境唔好……就唔好搞生日會……

別墅

開生日會緊係唔會叫賓客比錢啦,但你應承左去咪當一家人去玩囉,玩得開心啲

公爵府

回覆:lokling75 的帖子

你朋友有病要睇医生呀。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

回覆:想問...AA制生日會??

唔去。咁急先通知、搵笨、冇誠意叫你、冇人去搵你夾錢幼稚園到小學好多次生日會從未夾過錢,都係送禮物。

伯爵府

畀面勳章

其實afford唔到點解要攪生日會?如果想攪,不如自己儲下錢先啦

伯爵府

未聽過如果小朋友同生日嗰個小朋友好friend,會去

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

引用:朋友邀請去冒X樂園生日會...之後SEND MESSA

朋友邀請去冒X樂園生日會...之後SEND MESSAGE黎話大人係要 ...
叫你朋友無錢就唔好充大頭鬼學人去搞生日會,仲要去冒險樂園!

子爵府

負擔唔起就唔好搞或者去唔駛錢既公園picnic都得架. 冇奶油要人地夾.

我自己就會買份禮物俾生日小朋友, 然後包多封利事俾小朋友父母來cover我地食物部份. 但只係好熟朋友, 同係我自發俾番錢. 如果主人家出聲我會感覺不良好.

侯爵府

引用:我想講.....明天就是了, 但剛剛才收到訊息.

我想講.....明天就是了, 但剛剛才收到訊息.. 我仲以為而家潮流興係咁..但我C6就話邊有咁做法 ...
唔好去啦, 的我知呢啲有最或消費,比如10個小朋友起。 係你唔去,得佢自己出埋個最底消費,唔駛比面佢!

珍珠宮

引用:比我唔會去囉,正常做法,不用夾錢,但會買

原帖由 寵壞了 於 14-07-06 發表
比我唔會去囉,正常做法,不用夾錢,但會買份禮物比小朋友

珍珠宮

So cheap

禁止訪問

男爵府

超攪笑...要夾錢...未聽過

首頁
45678...13

尾頁

跳至