跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

西區左鄰右里 - Part 19

又搬新屋喇,各位請繼續~~

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

大宅

呵呵,我第一次第一個來報到呀!

早晨各位!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我排第二 .
早晨喇,chingchingmom & 3littlepigs.

[ 本文章最後由 HinMa 於 07-11-27 10:12 編輯 ]

珍珠宮

Good morning~~ :loveliness:
原文章由 chingchingmom 於 07-11-27 10:08 發表
呵呵,我第一次第一個來報到呀!

早晨各位!

珍珠宮

Good morning~~Hinma:loveliness: :loveliness:
原文章由 HinMa 於 07-11-27 10:11 發表
我排第二 .
早晨喇,chingchingmom & 3littlepigs.

男爵府

琴日下午帶咗紀賢去菲臘牙科睇牙, 照完x 光發現佢門牙牙肉內隱藏住一隻多生齒, 仲要係打橫生, 所以個case 要俾教授follow, 遲d 再約複診. c 啦, 好擔心添, 呢隻牙一定要脫, 咁到時可能要麻醉架喎, 希望唔駛全身麻醉啦....到時一定會好痛架嘞, 一諗起就 :cry:

^O^,

Congratulations!!!
都話收硬架啦

Teresa,

以後仲有好多嘢要問你, 希望你唔會嫌我煩啦

Carol,

忘記咗祺祺都係出年升小一, 未恭喜你添.
紀賢都有几個同學仔揀救恩呀.

Candy,

終於有決定嗱

Chingchingmom,

Thanks

chingching 都好有logic 同創意吖

大宅

小星星﹕
我都去過一次南丫島個文化村,真係幾好玩。有個一齊去的家長話仲可以去埋風力發電站,由文化村行過去個幾鐘左右。我地都諗緊幾時可以去。

Teresa﹕
Gavin成12點至瞓,唔眼瞓咩?朝早起身會唔會好多struggle?你都要早D休息啦,唔係阿小B第日又學你,點搞

Candy﹕
有決定就好啦,咁你地會唔會搬近D 係喎,今個星期六赤柱聖士提反書院個運動場有Christmas Charity Fete,有聖誕老人坐直升機降落,仲有好多表演遊戲﹕
http://www.ststephen.org.hk/CHRISTMASFETEFLYER07.pdf

Micky﹕
我估佢地會搵教授級牙醫幫紀賢做,唔駛太擔心 :) 可唔可以買定雪糕畀佢「冷凍止痛」?我諗小朋友咁會開心D架。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

chingchingmom,
靖靖好creative喎,我好欣賞.
我同starry^.^一樣,12月份係考試期,諗起都驚.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

micky,
hinhin試過杜牙根,只係局部麻醉,你係紀賢面前千祈唔好表現出好驚呀,會影響到佢架,唔好咁擔心喇.

原文章由 Micky 於 07-11-27 10:19 發表
琴日下午帶咗紀賢去菲臘牙科睇牙, 照完x 光發現佢門牙牙肉內隱藏住一隻多生齒, 仲要係打橫生, 所以個case 要俾教授follow, 遲d 再約複診. c 啦, 好擔心添, 呢隻牙一定要脫, 咁到時可能要麻醉架喎, 希望唔駛全身麻醉 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

teresa,
gavin仔又真係幾"近"下,聰明仔真係難攪d.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

各位來年準小一家長,
大家都選了心儀學校,真係好開心.

大宅

多謝各位媽咪讚佢,不過咁交功課,我驚搞鬼得滯……

Hinma,
你仲要同兩個一齊溫書 不過我估綽綽係咪好自動自覺,唔駛你點操心?加油!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 Micky 於 07-11-27 10:19 發表
琴日下午帶咗紀賢去菲臘牙科睇牙, 照完x 光發現佢門牙牙肉內隱藏住一隻多生齒, 仲要係打橫生, 所以個case 要俾教授follow, 遲d 再約複診. c 啦, 好擔心添, 呢隻牙一定要脫, 咁到時可能要麻醉架喎, 希望唔駛全身麻醉 ...

micky:

tks!
因為祺祺係同校幼稚園必收, 所以我地坐定笠6! 唔似舊年恩恩時咁緊張!

re: 脫牙
如果紀賢唔驚, 唔駛全身麻醉喎!

[ 本文章最後由 恩祺媽(carol) 於 07-11-27 10:39 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

chingchingmon,

係呀~ 不過當日因時間問題, 我地都無去 :mrgreen:

原文章由 chingchingmom 於 07-11-27 10:19 發表
小星星﹕
我都去過一次南丫島個文化村,真係幾好玩。有個一齊去的家長話仲可以去埋風力發電站,由文化村行過去個幾鐘左右。我地都諗緊幾時可以去。

[ 本文章最後由 starry^.^ 於 07-11-27 10:47 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

chingchingmom,
綽綽都ok既,不過佢好懶架,唔鐘意寫字,是是但但,抄都會抄錯or漏.

原文章由 chingchingmom 於 07-11-27 10:35 發表
Hinma,
你仲要同兩個一齊溫書 不過我估綽綽係咪好自動自覺,唔駛你點操心?加油!

男爵府

Chingchingmon, Hinma, Carol,

如果唔駛全麻, 都好d

佢自己就未識驚, 仲可以一五一十咁轉述個情況俾daddy 聽, 不過諗起琴日好好笑, 佢自己入去照 x ray, 照完出嚟, 兩手fing fing, 笑笑口咁話: 搞掂晒 佢個樣好得戚 :mrgreen:

珍珠宮

畀面勳章

我行開左一陣, 咁又開左新part??!!! chingchingmom仲係第一個入黎報到, 犀利犀利!!!!!

micky,

唔煩唔煩, 你call我啦.

chingchingmom, hinma,

gavin今朝係遲左少少起身, 不過佢又ok. 佢真係好似唔洗瞓咁.... 但係學琴時就中眼瞓, 老師都講過幾次喇.....

講樣好笑野比你地知, gavinpa呢牌成日話gavin係豬頭炳, 因為佢成日走精邊但係反令自己做多d野. gavin自己就爆響口話o係學校時, 同學都有講過呢個term, 佢覺得係粗口, 小息時就走去staff room 問老師. 老師解釋比佢知"豬頭炳"唔係粗口, 只係"不雅", 但係其實gavin唔滿意呢個answer. gavinpa仲整估佢話不如叫佢做"豬頭甲"啦 ("甲"好過"丙"ma )!

gavin又走精邊唔寫整手冊, 係因為class mistress中左流感, absent左成個星期, 所以其他老師代check手冊, 當然冇class mistress咁嚴啦.

candy,

咁你reg左赤柱o個間, 可唔可以大抽獎? 咁第時返學咪好遠law?

伯爵府

Teresa,

哈哈~ 咁都好爭

今朝忠媽同熙熙上咗嚟我度, 玩到十點幾先走, 所以我仲遲啦, 唔緊要wor

豬頭甲真係好攪笑:lol :lol :lol

原文章由 Teresa 於 07-11-27 11:03 發表
我行開左一陣, 咁又開左新part??!!! chingchingmom仲係第一個入黎報到, 犀利犀利!!!!!

micky,

唔煩唔煩, 你call我啦.

chingchingmom, hinma,

gavin今朝係遲左少少起身, 不過佢又ok. 佢真係好似唔洗瞓咁.. ...

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-27 11:19 發表
Teresa,

哈哈~ 咁都好爭

今朝忠媽同熙熙上咗嚟我度, 玩到十點幾先走, 所以我仲遲啦, 唔緊要wor

豬頭甲真係好攪笑:lol :lol :lol

starry, hinma:

想問吓: 13/12 - 18/12 exam, 係咪一日考一科? 其他音樂/普通話/電腦要考嗎?

伯爵府

恩祺媽, 我而家call你..答你丫~

原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-11-27 11:39 發表

starry, hinma:

想問吓: 13/12 - 18/12 exam, 係咪一日考一科? 其他音樂/普通話/電腦要考嗎?

首頁

尾頁

跳至