自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

回覆:工人不肯早起床

佢係唔係唔鍾意打你工,所以博炒?

水晶宮

博炒

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主,你冇頭冇尾咁講,又唔知佢幾點瞓,你又要佢幾點起身。好難叫人比較喎。譬如你俾佢十點瞓六點起身有足八個鐘定你俾佢十二點先可以瞓但又想佢五㸃起身煮早餐差好遠喎。

Latte, 又名臭TE或臭喵

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

炒得, 佢係咪想駁炒咋

禁止訪問

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:炒得, 佢係咪想駁炒咋

原帖由 TMC3012 於 14-07-07 發表
炒得, 佢係咪想駁炒咋

公爵府

畀面勳章

幾點比佢瞓, 要求佢幾點起身??

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

送她走吧!
1. 佢吾識規矩教而不改
2. 咁懶訓點旨意佢湊B?

男爵府

2016畫展勳章

回覆:ballcat 的帖子

其實你俾佢幾點休息,又預佢幾點開工。你只講部份,好難評論

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

炒得
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

珍珠宮

叫佢返佢家鄉慢慢瞓啦

大宅

我工人每晚10点便熄燈訓

大宅

我就係吾明白,10点鐘睡覺,仲要吾知醒起床!……

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有無咁眼瞓呀

禁止訪問

子爵府

大宅

其實我工人宜家好空閒,佢每日下午午餐後便入番自己睡房休息睇書睇窗外景色。

佢不懂煮中國菜,之前一個月我教我煮晚餐,但是宜家我已經38 weeks喇,身體好累,每晚只叫老公外賣飯盒,而工人就自己煮印尼麵米粉通粉自己吃。

每晚佢洗完碗,倒完垃圾,沖涼後,8点左右便回睡房休息睇書睇窗外景色。

然後佢10点便熄燈睡覺……

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我而家個阿姐之前又試過咁, 俾我話過幾次後, 而家改善咗, 準時起身開工, 最主要都係佢有冇心喺度做, 冇心做, 講極都唔會改,即係博炒。

子爵府

回覆:ballcat 的帖子

你忍到一個月??我一日都唔會忍,警告完無改善就揾agent,都唔改就bye啦。

首頁
12345...7

尾頁

跳至