美容扮靚

跳至

首頁
23456...27

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

Re: 有效又舒服既慳錢減肥方法!!!

sinsinma:

多謝你! 我上年睇醫生減肥, 個醫生都係以戒澱粉質食物同藥物一齊配合減肥, 當時我用o左兩個半月共減十九磅, 之後個半年都冇反彈, 不過Dec'03-Feb'04 le 段期間我肥返九磅. 不過今次le七磅都減得舒服, 而且都好成功, 最主要係慳錢.
今次我就減細o左個肥肚腩, hip位都細o左由其係patpat位置, 條腰有返線條, 面都尖埋.

第二階段可以吸收低糖食物, 可以加食水果, 飯(糙米), 麥包, 黑朱古力, 低脂yoghurt, 低糖豆漿, 鮮榨果汁, (coke light第一階段都可以) etc.

我現在餐單:

早餐: 麥皮+脫脂奶
午餐: 餃子粉絲/肉碎雞蛋通粉
晚餐: 糙米/菜/肉/湯

baby111:

可以食少許花生/殼類果仁.

公爵府

YatYatmommy:

我個成績同你差o左多, 我現在繼續stage 2, 希望減多4-5lbs, 回復未生之前既磅數就心滿意足啦! add oil together!

大宅

煒良媽咪: 實在太吸引了,我都好希望有你的驕人成績, 其實我本身磅數唔重, 109lb, 但致命就係肚腩同hip位..
係啦, 我見bandband個menu可以食香蕉,咁係唔係食得呢?同埋唔飲果汁飲茶,例如:凍o茶,好立克,華田,或低脂奶可以嗎?sorry,好多問題 :-P

大宅

我而家都減緊肥, 我可share我的experience.

我而家係引用我朋友的減肥醫生的指示去減的. 個醫生的方法係主要唔食澱粉質+食去油丸. 我朋友因而瘦左10磅, 平均每星期瘦1-2磅,唔洗做運動. 當然佢係唔可以偷食, 一偷食澱粉質, 果個禮拜就1磅都無減.

而我呢, 就唔比$$去跟, 但我可能有時忍唔到口, 有時都食少少澱粉質的食物, 不過就真係食好少. 我的過程係:
1) 每朝晚飲一杯鮮搾西柚汁, 唔加糖的.
2) 返到公司我用無糖豆奶撈cereal食 (一碗)
3) 午餐食減肥湯, 即用蕃茄,青椒, 洋蔥, 紅蘿蔔, 西芹, 椰菜一齊煮, 唔落任何肉, 斎飲同食.
4) 下午如果肚餓, 就食Whole wheat biscuit幾瑰
5) 晚上斎食餸, 一大碗減肥湯, 如何d餸略肥的話, 我就食Xenical去油丸.
6) 跟住食生果.
7) 臨瞓前2個鐘一定唔食野

平時, 我會著Girdle, 最tight最有壓力果隻,係Wacoxl買的,$35x,到晚上至除.呢個係好有效果的,我條腰出返黎.連我老公都好Surprise個效果.

我已食左個幾月, 已減左9磅啦, 不過我都知我介得唔係太清, 如果唔係, 可以減得瘦d多d. 我目標係40磅呀,仲要繼續努力.

大家有機會交流下減肥方法啦.

別墅

alanchoi
嘩! 你目標係40磅, 你好肥架, 你有幾重呀? 睇唔出喎, 因為你個仔好正 :-P :-P

公爵府

sinsinma:

我跟個餐單係唔可以食香蕉. 而凍0茶就走甜, 而好立克,華田等就最好唔好飲, 如飲我諗走甜會好D. :-P :-P :-P , Stage I 係唔可以飲奶, Stage II 就可以飲脫脂奶.

公爵府

delete

大宅

jaan,

多謝你讚我bb呀. 係呀. 我係肥c9呀. 我生之前已係算大隻啦. 而家我囝囝肥幾多我又肥幾多, 同步進行增肥咁 :-P 而我也肥到接受唔到啦.

我琴晚磅過又減多2磅啦, 我總共瘦左10磅啦. 仲有30磅呀.

別墅

Dear all,

我想知道麥皮是否澱粉質呀??? Thanks!
[img align=left]http://www.enjoyalbum.net/ealbums/userpics/12708/normal_100_0005.jpg[/img]

公爵府

JJchau 寫道:
Dear all,

我想知道麥皮是否澱粉質呀??? Thanks!

Yes!

男爵府

Hi! Dear all,

今日我又開始加入,
我跟Beverly post 既menu,
我目標係減20 lbs.
希望大家努力呀 :-P

Mummy 寫道:
thanks Beverly,

我已經身體力行, 即時落街買左兩盒mr juicy 西柚汁 (因為買一送一, 會唔會好多糖?), Tropicana實在太貴, 等佢減價才轉吧。 以下每餐前會飲一杯西柚汁。

Mummy,

我之前都係買左Tropicana,
岩岩發現有隻"Ceres"西柚汁,
no sugar add, 1 Litre/box,
at 14.90 , 係惠x supermarket 有得賣.

男爵府

今日走去街市諗住買新鮮西柚,
行完成個街市, 竟然冇西柚賣

各位媽咪, 你地買唔買到呀

別墅

在百佳有西柚賣...
而且宜家做緊特價$2.9一個......

男爵府

miller1706,

唔該哂!
我平日只係行惠x,
今晚去百佳買先 :-P

別墅

澍媽:
u r welcome....
祝你也減肥成工 :-P :-P

男爵府

miller1706,

多謝你!:-P

我岩岩買左西柚啦!

係呢! 您需唔需要減呀?

洋房

你地係買(紅肉西柚)定係(甜西柚)?效果會唔會無咁好?食得紅肉西柚多我個胃頂唔順,有d唔舒服!

大宅

我用勁食法食到第五日啦,在第三日就係輕左 2 lb ,但到今日又無咩反應啦,重有可能因蛋白質多,會飲好多水,,半夜起身去廁所兩、三次,好似出左好多水,但又無輕到。

我又好鍾意份早餐,兩樣都鍾意食,唔知另外0個兩餐可唔可以食埋煙肉呢?唔駛傷腦筋食咩丫麻,你地有無人知呀?

你們有經驗gei 知否肉類方面需唔需要無脂肪呢?因我重係唔明它的原理,因為煙肉屬肥 gei ,又可以食牛油,又話用脂肪燃燒脂肪,咁係米麼該食肥d 多 d 就會燃燒得快d呢?我怕做錯左野會影響效果啊!

還有晚上0個杯奶如果飲全脂gei 唔知得唔得呢?因全脂/脫脂都有乳糖架喎。
thx

dickau

我買gei係紅肉西柚。我個胃就無時,反而怕牙軟,不過我採用左飲汁(用飲筒)就解決左呢個問題,但又食少左d 渣,唔知會唔會無咁好效果?

Elina

伯爵府

各位媽咪,講減肥,我依家直頭想喊,生完囝囝後肥

男爵府

我就係昨天起開始既,
今朝起身一磅, 竟然輕左 1 lb 半
其實昨天仲偷食一隻香蕉tim
大家努力啊!

elina,

晚上0個杯奶會唔會係低脂奶?
我都攪唔清, 所以飲蕃茄汁 :-P

係啦! 我又係想知另外0個兩餐可唔可以食埋煙肉?

首頁
23456...27

尾頁

跳至