懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我有左之後個鼻時時都有D血絲咁呀...

洋房

原文章由 suki_chris 於 07-11-29 15:52 發表

我呢2個幾月都成日有, 同埋個好塞呀, 我無問醫生, 應該係天氣乾燥先咁掛

別墅

我都係~一直到到八個月先無~ 八個月之前日日都有。。。不過當時我都無問醫生

男爵府

醫生話係血管擴張所致, 我近呢2個月都係, "sun"鼻時都有血絲, 我諗都係乾燥掛

原文章由 suki_chris 於 07-11-29 15:52 發表

大宅

呢2日我都係呀! 轉天氣又開始作傷風啦, 仲開始失聲添。:-(
好在返埋明天放假, 可以休息吓!

大家保重呀!:-P

大宅

畀面勳章

我都有呀!有左之後鼻敏感仲嚴重左,成日不停流鼻水,可能因為成日抺,所以攪到個鼻損左,好多時都有血絲囉!

子爵府

我都係呢2個月都keep住有呀!!!

原文章由 bonnie1013 於 07-11-29 17:25 發表
醫生話係血管擴張所致, 我近呢2個月都係, "sun"鼻時都有血絲, 我諗都係乾燥掛

大宅

我都有鼻血....我咁大個女都好少流鼻血,就係因為呢幾日又咳又傷風,一新鼻水就有血~~擔心死!唔知會唔會係因為有BB0既關係~

伯爵府

我上胎就無
今胎就有, 之前去檢查時驗過血, 無問題
中醫話我燥熱同埋天氣乾燥都有影響
keep 住飲中藥調理就好 d

複式洋房

我咁大個女都未試過流鼻血, 但有咗寶寶之後, 都有血絲呢~
牙血就更加恐怖... 刷牙果時成個吸血鬼咁呢~
...☆小王子2008年02月19日☆出世了☆...

---->小女皇的生活點滴

大宅

我陀大仔無既, 不過陀細B個時就有~~~

珍珠宮

我陀2個都有呀
原文章由 kinlam 於 07-11-29 22:04 發表
我陀大仔無既, 不過陀細B個時就有~~~

複式洋房

有呀!!!NOW有鼻塞。。呼吸困難>"<

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我今日個鼻有流少少血絲.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我呢2個星期伸鼻果陣都有血絲呀...我諗都係乾燥..所以都無問醫生~

大宅

原文章由 女皇寶寶 於 07-11-29 21:58 發表
我咁大個女都未試過流鼻血, 但有咗寶寶之後, 都有血絲呢~
牙血就更加恐怖... 刷牙果時成個吸血鬼咁呢~

me 2 ar:-(
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

畀面勳章

我都係勁留牙血呀!有時就咁撩下牙,就已經不停留血啦!仲要隔一陣先會停落黎,真係好麻煩!所以出街食飯有時都費事撩牙,因為廢事一陣成口血嚇親人呀!hahahaha...

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

原文章由 queeniewwy 於 07-11-30 10:25 發表
我都係勁留牙血呀!有時就咁撩下牙,就已經不停留血啦!仲要隔一陣先會停落黎,真係好麻煩!所以出街食飯有時都費事撩牙,因為廢事一陣成口血嚇親人呀!hahahaha... ...

刷牙成口血就試下用超軟毛牙擦 , 最好係細size. 可能會好d.
鼻血就因為近排乾燥, 個鼻入面鯨左好多血..

大宅

叻叻勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

我呢幾日又咳又打乞嚏,噚晚一「sun」鼻涕,就見到一「pet」鼻血响紙巾度,我諗係因為天氣乾燥,加上經常抹鼻,所以先有咁既情況卦......

伯爵府

畀面勳章

我個鼻都有血絲

首頁

尾頁

跳至