跳至

首頁

尾頁

別墅

行行前日開始, 面豬果兩舊肉有d"鞋"手, 咪勁揸cream囉, 點知今日直頭紅卜卜, 已經揸cream+凡士林, 揸果時有d喊, 可能爆"冊",痛痛. 有無bb係咁呀

大宅

原文章由 wuleung 於 07-11-29 18:02 發表
行行前日開始, 面豬果兩舊肉有d"鞋"手, 咪勁揸cream囉, 點知今日直頭紅卜卜, 已經揸cream+凡士林, 揸果時有d喊, 可能爆"冊",痛痛. 有無bb係咁呀

之前我大仔都係咁, 最後仲變到好似聖誕老人咁, 維住成塊面都有:-( 唔可以著冷衫, 同樽領.....依家細仔都有少少, 但一揸雙妹"口麥" 就好翻好多, 試下啦

martse

大宅

原文章由 wuleung 於 11-29-07 18:02 發表

BB 2~3 個月時試過...
你轉用第 2 隻 CREAM 啦,
可能你依傢o個隻唔啱佢用呀 :-|

別墅

martse,
有無分BB定大人架 邊度買
TKS

原文章由 martse 於 07-11-29 18:25 發表

之前我大仔都係咁, 最後仲變到好似聖誕老人咁, 維住成塊面都有:-( 唔可以著冷衫, 同樽領.....依家細仔都有少少, 但一揸雙妹"口麥" 就好翻好多, 試下啦

martse ...

別墅

xoboy1125,
你阿b之前同之後用邊隻cream架
行行由細到大都係johnson baby - 甜睡寶寶

原文章由 xoboy1125 於 07-11-29 18:25 發表

BB 2~3 個月時試過...
你轉用第 2 隻 CREAM 啦,
可能你依傢o個隻唔啱佢用呀 :-|

大宅

原文章由 wuleung 於 11-29-07 18:29 發表
xoboy1125,
你阿b之前同之後用邊隻cream架
行行由細到大都係johnson baby - 甜睡寶寶

之前用 MUSTELLA 依傢用 PHYSIOGEL

別墅

xoboy1125,
for physiogel, any website can visit
tks
原文章由 xoboy1125 於 07-11-29 18:52 發表

之前用 MUSTELLA 依傢用 PHYSIOGEL

大宅

原文章由 wuleung 於 11-29-07 18:55 發表
xoboy1125,
for physiogel, any website can visit
tks

唔係好清楚呀.... 係我家姊介紹我用嘅,
佢話係 BK 都好多媽咪話好叫我試試,
在 WATSON'S 有得賣 (萬寧冇), 我買之前都問過註
WATSON"S 嘅藥劑師, 佢話初生 BB 啱用我先買

大宅

係呀...
我 BB 之前流太多口水"葉"到條頸頸紅晒,
我俾過醫生(兒科)睇, 佢話 BB 可以斷續用冇問題 :mrgreen:

別墅

xoboy1125, tks so much
原文章由 xoboy1125 於 07-11-29 19:10 發表
係呀...
我 BB 之前流太多口水"葉"到條頸頸紅晒,
我俾過醫生(兒科)睇, 佢話 BB 可以斷續用冇問題 :mrgreen:

男爵府

我比謙謙用瑞士寶寶, OK呀, 不過貴囉

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我一見大隻妙有D紅就會同佢搽"俄羅納英"...我覺得好正..又平....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

禁止訪問

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

之前(bb4個月時)我去watsons問個藥劑師,佢都唔sure可唔可以俾bb用呢隻既ai cream(因為盒寫不適合兩歲以下用),咁佢打去個代理度問,個代理話唔好... ...
所以我用cetaphil + QV

原文章由 xoboy1125 於 07-11-29 19:02 發表

唔係好清楚呀.... 係我家姊介紹我用嘅,
佢話係 BK 都好多媽咪話好叫我試試,
在 WATSON'S 有得賣 (萬寧冇), 我買之前都問過註
WATSON"S 嘅藥劑師, 佢話初生 BB 啱用我先買 ...
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

別墅

未聽過呢隻喎 係邊度買同埋幾$
原文章由 eeb 於 07-11-30 16:11 發表
之前(bb4個月時)我去watsons問個藥劑師,佢都唔sure可唔可以俾bb用呢隻既ai cream(因為盒寫不適合兩歲以下用),咁佢打去個代理度問,個代理話唔好... ...

...

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cetaphil o係藥房同屈人寺都有,要cream (橙色),唔係lotion (green),100nl $7x

QV 護協平d

雙妹有隻8.5g $12,專門店有售 - http://www.ksh.com.hk

原文章由 wuleung 於 07-11-30 16:27 發表
未聽過呢隻喎 係邊度買同埋幾$
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

複式洋房

我都係用cetaphil嫁..

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

我一路用開physiogel 隻 cream ..
跟仕之前阿女d濕疹勁帶佢去睇醫生會醫生叫我可以用 physiogel 既AI cream wor ...
有d紅就搽 ... 佢話好過下下搽濕疹膏 ... 我而家見阿女臉仔有紅就搽 AI cream, 無野就搽 cream ... 幾好呀 ...

個身就搽緊愛麗他 .

一日搽5-6次 ..

原文章由 eeb 於 07-11-30 16:11 發表

...

大宅

我以前買過 cetaphil 隻洗面 (因 dodo 姐話好),
但我試用後覺得唔係好乾淨 (個人認為), 所以我冇俾 bb 用佢隻 cream :-|

大宅

原文章由 wuleung 於 07-11-29 18:28 發表
martse,
有無分BB定大人架 邊度買
TKS

無分gar, any drugstore or mannings, 雙妹"口麥"around $26.

martse

首頁

尾頁

跳至