自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

子爵府

引用:不好意思...我不知有沒有人理會或明白..我

原帖由 jasmine. 於 14-07-11 發表
不好意思...我不知有沒有人理會或明白..我只是不知可以和誰分享這一刻心情..每次發作我都偷偷自己哭,因為 ...
我們太似啦!我用左洗面機3日,至此塊面好唔穩定,真係好唔開心,成個幾月都好反覆,

大宅

引用:我都試過幾年好飲你咁。試左好多話醫濕疹嘅

原帖由 callmepls 於 14-07-11 發表
我都試過幾年好飲你咁。
試左好多話醫濕疹嘅護膚品,例如avexx,qv ,seba,都唔得,後來我用左sk2神仙水幾年 ...
不過skx 敏感皮膚要小心用,相對刺激。

子爵府

引用:我試過...小學時甚至因為面上濕疹印比同學

原帖由 cffw 於 14-07-11 發表
我試過...
小學時甚至因為面上濕疹印比同學笑同玩。
我眼皮會發炎要用眼膠布....
請問有邊隻好?我都想轉哂有機,香港有咩好

男爵府

回覆:臉上濕疹令我好想自殺

試下煲羅漢果水洗面、冲涼。我自己試個ok

珍珠宮

樓主
加油!

辦法總比困難多

萬物皆空,因果不空

大宅

不要氣餒,總有出路. 去做吓敏感測試. 我也有皮膚病, 一起加油. 永不放棄

男爵府

回覆:jasmine. 的帖子

不如搵楊志強醫生,佢真係好細心好有醫德,貴就貴左d,但值得的!唔好放棄自己!

大宅

回覆 jasmine. 的帖子

關唔關敏感問題, 有人都係出問題好多年, 最後去專業檢測自己對乜野敏感, 解決左多年的不明苦惱.

水晶宮

hashtag影視迷勳章

加油,唔好灰心

試下戒口,食清淡D。再加上做運動改喜體質。

子爵府

情緒問题会令濕疹惡化架

大宅

我今年4月都係從未試過咁嚴重亦都試過茶好多野(有相不過唔方便post)我勁唔開心!日日都崩潰!跟住頂唔順睇中醫,又同到個中醫夾到!食佐大約三星期藥都好返9成!雖然未算係斷哂尾,但已經睇唔出啲濕疹!好返好多!同埋有轉哂啲護膚品茶!錢係要洗架喇!個時我都洗佐好多好心痛!但你都有睇中醫架wo!最緊要搵到咩引發濕疹!我就係咁樣好返好多想同你分享!絕對明白你心情!我成2個月不似人形!

大宅

我隻手都會生濕疹,你會晤會係敏感gluten?而家差不多每様有包裝嘅食物都有,真係食幾清都冇用。

做多D 運動,曬太陽,食probiotics,同埋繼續睇中E 啦.祝你早日康復

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

加油呀,一定會過ga,我都曾經有濕疹到有自殺念頭,不能我係手腳,你係面一定比我更難受,但我一樣遇到個好中醫,改寫我一生,你都會冇事ga,唔好放棄,加油

男爵府

我朋友嗰囝一出世便有嚴重濕疹及腫脹出血,並已做了基本過敏測試,並無發現診斷為濕疹,一直醫治至今,到現在已經十歲了,係今個月無意之間被皮膚科醫生懷疑佢可能對十四種穀類過敏,終於做穀類測試合共十四種,發現佢原來致敏原是大麥、小麥、糙米這三種產生過敏,而不是患上濕疹呀!佢現在不吃這幾種類食品及有面粉做食品都不可吃,已經開始好起來。見議及早找出致敏原方為上策!

男爵府

介口, 保持心境愉快, 多運動, 加油

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

洋蔥素加綠茶素。 唔係一食就見效, 我個女有, 食咗幾年, e+當保健食。 好多年都冇番發。

中大教授推薦比我。

水晶宮

我都試過濕疹上面,爛眼,爛面,爛咀。

明白你感受

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

樓主加油

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

大宅

我小朋友有有嚴重濕疹,經過無數咁多醫生,試過好多方法,聽過好多理論,得出結論應該都係身體排唔到d毒素,你試下首先咩都唔做,係咁做運動,一定要出汗,第二,揾人通淋巴,首先通左頸先,但最好揾識穴位果d,唔係美容果d

首頁
12345...17

尾頁

跳至